Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


EUA celebra un 4 de Juliol marcat per la divisió i les protestes, amb un mortEn algunes manifestacions, com la de Washington DC, es va cremar la bandera d'EUA.


Un manifestant ha mort aquest diumenge i dos més han resultar ferits després que un vehicle es saltés una barrera policial i carregués contra una protesta nocturna a Seattle (EUA), van informar mitjans locals.

El vehicle es va dirigir contra una desena de manifestants del moviment Black Lives Matter (les vides negres importen) que protestaven per la violència policial contra els afroamericans i estaven bloquejant una carretera de matinada.

Aquest dissabte havia convocades diverses protestes en diferents ciutats de país amb motiu del 4 de Juliol, el Dia de la Independència dels EUA, contra la brutalitat policial i per demanar la marxa de el president Donald Trump.

En algunes manifestacions, com la de Washington DC, es va cremar la bandera d'EUA. A més, manifestants a Baltimore (Maryland) van fer caure una estàtua de Cristòfor Colom i la van llançar a l'aigua.

Aquests actes es van produir després que Trump pronunciés un dur discurs a la Casa Blanca, en què va aclamar la polarització, va afirmar que el país està en procés de "derrotar l'esquerra radical" i va assegurar que no permetrà que "una multitud tan enfadada" esborri la història de país i enderroqui monuments, en un acte amb motiu del 4 de juliol, a què van assistir centenars de persones sense respectar la distància social pel coronavirus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats