Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Èxit total de la 'donació' de pomes gratis de MontcadaDesenes de persones van a agafar fruita regalada per una veïna que denuncia el seu baix preu


Desenes de persones van ser ahir a agafar les pomes que una veïna de Lleida regalava a la seva finca de la partida de Montcada, a l'Horta. Desbordada. Així se sentia ahir Àngels felis, propietària d'una finca amb 800 pomeres, que per denunciar el baix preu de la fruita va decidir fer una crida per a tot aquell que volgués agafar els seus pomes i portar-les-gratis.

I desenes de persones i famílies de Lleida, Barcelona, Girona i altres llocs, van ser fins a la finca ahir amb galledes, caixes i vehicles per agafar i transportar la fruita. "Ha estat un èxit total", va dir felis, tot i que espera no haver de repetir l'experiència. "Això significaria que, per fi, la fruita es paga a un preu digne i que val la pena agafar-", va afegir. Però no confia en excés perquè la tendència és que la producció agrícola "cada vegada està més en mans de les grans empreses i els petits pagesos estan abocats a desaparèixer", segons ella, que va recordar que "el meu avi conreava 2 jornals de terra i amb això podia mantenir a la seva família, però ara cal tenir centenars d'hectàrees i això només ho poden gestionar les grans empreses que, per descomptat, exploten els treballadors i abusen de la terra ".

Felis va fer una crida a través de les xarxes socials per oferir els seus pomes i l'èxit ha estat inesperat. La majoria de les persones va acudir per al seu autoconsum, molts per elaborar melmelades. Al matí hi va haver força gent, sobretot de fora de Lleida, però a la tarda es va omplir de persones de Ponent. Felis ja va donar 3.100 quilos de fruita a la Fundació Espigoladors per a entitats socials. Una vintena de voluntaris va ser dissabte passat a agafar la fruita a la finca de Montcada.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats