Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2019


Facebook alerta d'una fallada que activa la càmera de l'iPhone sense permísLa fallada afecta alguns usuaris de sistemes operatius iOS, però no als d'Android


La xarxa social Facebook va alertar aquest dimarts d'una fallada que afecta la versió més actualitzada del sistema operatiu per a telèfons iPhone i que fa que la càmera s'activi automàticament sense que l'usuari l'autoritzi quan aquest navega a través de l'aplicació mòbil.

En un reguitzell de missatges en el seu compte de Twitter, el vicepresident per a Integritat de Facebook, Guy Rosen, va confirmar l'existència de la fallada informàtica ("bug", com es coneix en anglès), que diversos usuaris havien denunciat hores abans.

"Mentre resolíem un problema la setmana passada, per error vam introduir una fallada de programació que fa que l'aplicació (de Facebook) navegui parcialment a la pantalla de la càmera quan es prem sobre una fotografia", va indicar Rosen.

Des de la xarxa social van assegurar que de moment no tenen constància que per culpa d'aquesta fallada s'hagin penjat en la plataforma fotografies o vídeos sense l'autorització dels usuaris i van assegurar que les imatges que mostrava la càmera en cap moment van ser guardades per l'aplicació o pujades al servidor.

Rosen també va indicar que ja han enviat a l'App Store d'Apple una actualització que soluciona la fallada i que estan esperant que aquesta sigui aprovada, una cosa que confien que ocorri en les pròximes hores.

 

La fallada afecta IOS, no Android

La fallada afecta alguns usuaris de sistemes operatius iOS de l'iPhone, però no als d'Android.

Diversos internautes van compartir en Twitter captures de pantalla que mostraven el que els estava ocorrent, en les quals es pot observar com mentre naveguen a Facebook, sense que ells ho sol·licitin la pantalla passa a mostrar imatges captades per la càmera del lloc en el qual es troben.

"Quan l'aplicació (de Facebook) està oberta, aquesta usa la càmera de manera activa. He trobat que una fallada de programació en l'aplicació és el que fa que vegis la cambra activa darrere del teu fil de continguts. Fixeu-vos que la càmera mostrava la catifa", va indicar l'usuari de Twitter Joshua Maddux, un dels primers a denunciar-lo.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: