Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Fèlix Larrosa presenta la seva candidatura a l’alcaldia de Lleida i ressalta el seu projecte renovador per a la ciutatMiquel Iceta i Meritxell Batet se sumen a l’acte, que ha tingut lloc a la Seu Vella i ha comptat amb l’assistència de prop d’un miler de persones


Fèlix Larrosa ha presentat avui la seva candidatura a les properes municipals del maig del 2019 pel PSC de Lleida. “Amb el vostre suport, em sento capaç de liderar el projecte de futur d’una ciutat que aspira a tot. El projecte d’una ciutat que volem consolidar com la segona capital de Catalunya” ha afirmat.

La Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha volgut acompanyar a Fèlix Larrosa durant l’acte, destacant que que avui ha estat un dia important per l’aprovació en consell de ministres d’un pla de retorn per a 23.000 persones que han hagut de marxar del país per necessitats econòmiques i segurament molts d’ells en contra de la seva voluntat. Una acció orientada als ciutadans i ciutadanes, una acció nascuda d’un govern que es preocupa per l’ocupació, la sanitat, la educació, les pensions, la cultura... Ens preocupen aquells que volen governar preocupats més pels seus símbols que pel benestar dels seus ciutadans.

La ministra de Política Territorial i candidata del PSC a les eleccions del 28-A, Meritxell Batet ha dit que el Govern fa un ús “vergonyant” de les institucions catalanes amb els símbols i ha afegit que això denota el “buit” en la seva gestió.

Batet ha remarcat en el seu discurs que “amb pancartes, simbolismes i banderes no es resolen els problemes reals” dels ciutadans. La ministra ha afegit que “la confrontació no és l’alternativa” i que l’”única via” és “diàleg o diàleg”. En l’acte de presentació de Larrosa, que s’ha fet a la Seu Vella de Lleida, també hi ha assistit la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta i el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa.

També Miquel Iceta, Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha donat suport al candidat a la Paeria, i ha fet referència al moment polític actual: “Hi ha partits que s’omplen la boc del territori però, després, quan governen no fan res. Lleida ha estat present perquè ha tingut bons alcaldes, com ho és i ho continuarà sent el Fèlix Larrosa, alcaldes que han mirat pel progrés de la ciutat i del conjunt de les terres del Ponent”.”

Compromís amb la ciutadania

“L’inici d’aquesta nova etapa que vull iniciar al capdavant de la Paeria és el punt de partida imprescindible per encarar una pròxima dècada de la que tots i cadascú de nosaltres poder sentir-nos orgullosos. L’impuls d’una proposta de ciutat moderna, sostenible, innovadora, verda i que generi noves oportunitats, ens permetrà gaudir d’una ciutat encara millor, que miri al futur amb decisió i que il·lusioni als seus habitants i visitants”, ha subratllat el candidat.

Fèlix Larrosa fa set mesos que és al capdavant de la Paeria de Lleida: “set mesos de molta feina, de compromís i d’il·lusió. Set mesos d’escoltar la gent, de trepitjar els barris, de parlar amb tothom. Ha estat un temps on hem treballat intensament i en què hem fet bona feina”.

Un balanç positiu

Entre d’altres, la Paeria ha posat fil a l’agulla en equipaments culturals de primera magnitud com, per exemple, el Museu d’Art de Lleida, que generarà un extraordinari impacte a la Rambla Ferran. S’ha endreçat la nova aposta pel Mercat modernista del Pla, que al juny es posarà en marxa i que serà un revulsiu per al Centre Històric, que revitalitzarà la gastronomia i els productes de l’Horta.

S’ha afegit el Parc de la Cuirassa al ric catàleg de patrimoni que té la ciutat. S’ha acabat la reforma del Barri del Noguerola en el seu tram final, que ha suposat la modernització d’un dels primers eixamples de la ciutat. I, després de molts anys, “hem alineat l’avinguda de Príncep de Viana tot just a la plaça Ramon Berenguer”, ha destacat Fèlix Larrosa.

No obstant, ha estat un temps limitat. I encara hi ha molts projectes a punt per desenvolupar, tal i com ho demostra el programa de futur. És un programa per seguir impulsant Lleida, tal i com ha explicat Larrosa durant l’acte.

A més, el candidat a l’alcaldia de Lleida ha destacat els punts fonamentals del seu programa:

1.     Un projecte que té com a primera prioritat les persones: per la igualtat  i per la justícia social, apostarem per tenir més equipaments educatius i culturals, per ampliar les places d’escola bressol i per reforçar l’atenció a la nostra gent gran.

2.     En segon lloc, crear nous llocs de treball, amb inversions en educació i estímuls per a la inversió. Ja m’hi he referit.

3.     El tercer gran objectiu passa per tenir una ciutat endreçada, neta i segura. Amb més patrulles de barri i de proximitat (ara traurem 30 places per reforçar la guàrdia urbana), amb un servei de neteja millor i amb el compromís de tots i totes pel respecte de l’espai públic (Pacte del Civisme, també m’hi he referit).

4.     La quarta prioritat, apostarem per l’oci i la cultura. Volem que els i les joves vegin Lleida com una ciutat atractiva per a viure-hi. I impulsarem la creativitat i el talent.

5.     Finalment, l’altra gran aposta del projecte dels socialistes: l’aposta pels nostres barris, també per Sucs i Raimat.

Els valors són també el nucli dur d’aquest programa, que es sustenten, segons ha emfatitzat, en els valors de la igualtat, la justícia social i la fraternitat. “En moments polítics delicats com l’actual el diàleg i els valors són claus per liderar una ciutat des de la responsabilitat i el compromís”, ha recordat el candidat.

L’acte s’ha desenvolupat a la Seu Vella i ha comptat amb l’assistència de més de prop d’un miler de persones. “Som a mig camí de l’infinit”, deia Magí Morera. I Larrosa ha afegit: “I ens queda l’altre meitat per recórrer. Compteu amb mi per fer aquest camí amb il·lusió i compromís”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats