Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Fernando Moro, il·lustrador del premiat ‘Klaus’, encisa l’AnimacEl búlgar Theodore Ushev, un altre dels protagonistes


El curtmetratge espanyol ‘Klaus’, dirigit per Sergio Pablos, és un dels fenòmens animats de la temporada, com va demostrar el poder de convocatòria de la conferència ‘L’impecable 2D de Klaus’, de Fernando Moro, il·lustrador i realitzador de l’obra.

En la conferència, Moro -fill del brillant José Luís Moro, fundador de l’emblemàtic estudi d’animació Estudios Moro- va repassar la seva trajectòria professional: compta amb 30 anys d’experiència com a animador i ha treballat per a estudis com Fox o Warner Bros, sota les ordres del cèlebre Don Bluth i en produccions com Anastasia, 10+2, El Cid, Astèrix i els víkings, Nocturna i Planet 51 o la sèrie Cleo & Cuquín, de la qual n’és el director. 

El públic va vibrar amb l’experiència, entusiasme i anècdotes de la professió i amb els detalls de Klaus, en la que Moro va ser l’encarregat del disseny dels animals, “la idea de la pel·lícula va anar creixent poc a poc, però era sòlida des del principi. El director, Pablos, sempre deia que era la seva preferida, que necessitava vendre la idea, però també dirigir-la”. Fernando va tancar la conferència amb un consell per als oients, la majoria estudiants, “no desistiu mai de la professió”. A més d’aquesta ponència, Fernando Moro, va impartir ahir un taller per a professionals i estudiants d’Animac Campus titulat L’animació clàssica, no antiga.

Un altre dels protagonistes de la jornada va ser el búlgar Theodore Ushev i la seva conferència L’animació com a càpsula del temps en què va detallar el procés creatiu de la seva obra més ambiciosa, The Physics of Sorrow (2019). Ushev va explicar que “tot el que he fet fins ara ha estat connectat a la memòria, ja sigui la meva o la dels altres”. També ha aconsellat els futurs professionals de l’animació que “el millor que pots fer en la teva primera pel·lícula, si vols convertir-te en director, és parlar sobre alguna cosa que saps”.

A més, durant el dia d’ahir van celebrar-se jornades per professionals, amb les activitats de Market Pitch o les Portfolio Sessions. Pel dia d’avui, a més de les continues projeccions a la Llotja i el CaixaForum Lleida, destaquen la masterclass de Florence Miailhe (12.30 hores) o les conferències  dels mexicans Karla Castañeda i Luis Téllez (16.30) i de l’historietista francès Aurel (18.00); també estaran oberts els espais Animacrea i Open Screen.

La jornada finalitzarà al Cafè del Teatre amb la performance Com fer humor embolicades en mil problemes, amb Roberta Vázquez i Rocío Quillahuaman, les web-reines de la comèdia dibuixada (23.00 hores).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats