Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Fira Natura obre portes amb més d'un centenar d'expositorsEl certament dedicat al medi ambient i la qualitat de vida se celebra durant el cap de setmana.


El secretari general d’Ipcena, entitat ecologista organitzadora de Fira Natura, Joan Vázquez, ha estat l’encarregat de conduir l’acte inaugural del certamen, al qual han assistit els tinents d’alcalde Sergi Talamonte i Paco Cerdà i els regidors Sandra Castro, Ignasi Amor i Carme Valls, i que s’ha inaugurat de forma oficial amb la conferència de l’editor i fundador de la revista 'Integral', Jaume Rosselló.

L’acte s’ha clos amb el lliurament dels premis als millors olis ecològics, que enguany s’han presentat en dues categories: Olis Castelló, de Castelló de Farfanya, s’ha endut el guardó entre la varietat afruitat dolç, mentre que Almazaras de la Subbética, de la població cordovesa de Carcabuey, ha estat considerat el millor entre els olis ecològics afruitats verd amarg.

Fira Natura és un certamen dedicat al medi ambient i la qualitat de vida, en el qual participen més d’un centenar d’expositors d’arreu de l’Estat espanyol. Promogut per Ipcena, va néixer l’any 1999 amb l’objectiu de sensibilitzar i promocionar hàbits sensibles, respectuosos i saludables pel medi i les persones.

El certamen romandrà obert fins al diumenge, en un horari de 10 del matí a dos quarts de 9 del vespre, per acollir conferències i tallers. En la darrera edició es van comptabilitzar 13.000 visitants, 4.000 dels quals van assistir a alguna de les activitats programades. 

Presència de l'alcalde

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha manifestat que “el canvi i l’emergència climàtica han obert veritables dilemes a la nostra societat, els quals ens presenten la necessitat de debatre si hem de renunciar als valors del benefici propi pel bé dels altres i si ens hem de plantejar fer una comunitat més forta i més humana”. 

El paer en cap ha aprofitat l’acte d’inauguració de Fira Natura, que romandrà oberta tot el cap de setmana al Pavelló 4 de Fira de Lleida, per assenyalar que és ineludible parlar no només de canvi, sinó de veritable emergència climàtica, i per explicar que des de l’Ajuntament s’estan duent a terme gestions importants per millorar el futur del medi ambient. “Així vam acordar-ho en el ple del passat mes de setembre i és una de les qüestions que inspira la nostra acció de govern. Plantem més arbres, fomentem la producció d’energia solar, apostem per la mobilitat sostenible, per la millora de la recollida selectiva i el reciclatge i per l’educació i la conscienciació ambiental, entre altres iniciatives”.

En aquesta línia, l’alcalde ha explicat que des de la regidoria de Transició Ecològica s’ha volgut dedicar l’estand de l’Ajuntament de Lleida a Fira Natura a aquesta qüestió, “de la qual n’anem prenent cada cop més consciència”.

Miquel Pueyo ha clos la seva intervenció animant els assistents a acostar-se al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, que està engegant una campanya de promoció d’adopcions de gats i gossos, o a aprofitar alguna de les dues jornades d’adopció que organitzen les protectores aquest cap de setmana a Fira Natura, per ampliar la família amb un d’aquests animals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats