Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hFiscalia demana vuit anys de presó per a una parella per simular dos accidents per cobrar la pensióAssenyala que van pactar els sinistres amb un tercer


Fiscalia demana un total de vuit anys de presó per a una parella que va simular dos accidents de trànsit per cobrar una pensió d'invalidesa que després dels sinistres els va ser concedida. En aquest sentit sol·licita per a l'home quatre anys de presó per a cada un dels dos delictes continuats d'estafa i una multa de 6.000 euros, i per a la dona quatre anys de presó per un delicte d'estafa, quatre per un delicte contra la Seguretat social, així com 106.000 euros de multa i la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions i de gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat social durant cinc anys. De la mateixa manera, demana que indemnitzin les companyies asseguradores amb 994.405,34 euros, mentre que a la Seguretat Social amb 385.127,20 euros. Paral·lelament, també demana un any de presó per a un tercer acusat per col·laborar amb ells. El judici se celebrarà el dimarts dia 10, el dijous 12 i el divendres 13 a l'Audiència Provincial de Lleida.

Segons el ministeri fiscal, a la 1.55 hores del 20 de març de 2010 el acusat J. R. va simular ser víctima d'un accident, que prèviament havia planejat, a la carretera de la Caparrella. "La finalitat era cobrar elevades indemnitzacions". A més, se li va reconèixer una incapacitat per l'accident. De la mateixa manera, el 17 de juny de 2015, sobre les 21.45, a la N-II, I. R., també va simular un altre accident i posteriorment una síndrome ansiós depressiu posttraumàtic, cobrant així una pensió. L'altre acusat, J. L., presumptament es va prestar a col·laborar en els dos accidents.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats