Lleida
20-41° C (sol)
97% 26 km/h


Forn fa una crida a "superar actituds negatives" i "barreres mentals i partidistes" per assolir consensos"Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i amb les conviccions fermes", diu el regidor de JxCat empresonat a Soto


El regidor de JxCat Joaquim Forn ha demanat aquest dissabte "superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes" que "impedeixen arribar a grans acords" a Barcelona i Catalunya. En el seu discurs al ple d'investidura de la nova alcaldessa, Ada Colau, Forn, empresonat a Soto del Real, ha dit que "malgrat l'alt preu" que està pagant, torna al consistori "ple de satisfacció i amb les conviccions fermes". Forn ha criticat Colau per ser un "instrument dels poderosos" en una "operació política" per evitar un alcalde independentista. Tot i la crítica, ha dit voler evitar una "actitud de confrontació" i s'ha mostrat "convençut" que l'única manera d'avançar és "a través del diàleg i la cerca de consensos".

Forn ha començat el seu discurs recordant els companys "a l'exili", com Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsetí, i els "processats i represaliats". Molt especialment, ha dit, amb els que comparteix presó "des de fa tants dies". 

El regidor de JxCat ha dit que torna a l'Ajuntament gairebé dos anys després del seu comiat però que no ho ha pogut fer com hagués volgut, "en llibertat". "Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i les conviccions fermes", ha afirmat. 

Durant la seva intervenció, ha dit que Junts per Catalunya ha votat ERC perquè va ser la llista més votada i una de les candidatures amb les que comparteixen més punts programàtics i ha assegurat que s'ha comès "un gran error" no respectant la formació més votada. En aquest sentit, ha etzibat a Colau que " ha estat l'instrument útil d'aquests poderosos a qui tant li agrada criticar quan està en campanya electoral". 

"Només podrem afrontar els reptes que tenim com a ciutat, i com a país, si som capaços de superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes que ens impedeixen arribar a grans acords", ha assegurat. 

Forn ha estat rebut entre aplaudiments quan ha promès el càrrec i quan ha començat el seu discurs. 

Forn espera sol i sota custòdia policial en una sala de l'Ajuntament de Barcelona l'inici de la sessió d'investidura

L'alcaldable de JxCat, Quim Forn, espera sol i sota custòdia policial a la sala Tàpies de l'Ajuntament de Barcelona l'inici de la sessió d'investidura. Forn ha arribat a dos quarts de quatre al consistori, una hora i mitja abans que comenci la sessió, on s'ha posat vestit i corbata i una assessora del grup municipal l'està assistint i treballant amb ell el discurs que pronunciarà durant la sessió com a candidat de JxCat. Forn va fer aquest divendres els tràmits necessaris per obtenir l'acta de regidor a l'Ajuntament.

Forn ha estat a la sala Tàpies fins que faltaven uns 10 minuts per a les 17 hores, quan ha començat el ple d'investidura, i s'ha dirigit al Saló de la Ciutat, on s'ha trobat amb tots els regidors electes per posar-se les bandes i on ha coincidit amb les autoritats. 

Segons fonts del grup municipal, el candidat de JxCat s'ha vist breument amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i també ha saludat i compartit uns instants amb la seva família. Després, juntament amb tota la nova corporació, ha entrat al Saló de Cent.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats