Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Frulesa demana una quitança del 95% dels 13 milions del deute que té amb el creditorsEl jutjat mercantil de Lleida acull el 31 de març la junta de creditors on es tractarà el conveni


El jutjat mercantil de Lleida acollirà el proper dia 31 de març a les 12.00 hores una junta de creditors de l’empresa Frutas Leridanas SA (Frulesa) on els creditors es podran pronunciar sobre la proposta de conveni presentada per la companyia al Jutjat per fer front als deutes. Cal recordar que aquesta firma, ubicada a Vilanova de la Barca i dedicada a la comercialització de fruita, es va declarar en concurs voluntari de creditors fa poques setmanes amb un actiu de 10,8 milions d’euros i un passiu de 13,3 milions.

El 80% del deute està contret amb entitats financeres com el BBVA, el Banc Popular, Banc Sabadell, Banco Santander o Bankia, entre altres. Segons ha pogut saber LA MAÑANA a la proposta de conveni presentada al Jutjat es planteja dues opcions per saldar el deute i reflotar l’empresa.

Una proposta planteja una quitança (condonació) del 75% del deute i els crèdits ordinaris a pagar en 10 anys, mentre que l’altra proposta eleva la quitança fins al 95% del deute i els crèdits ordinaris a pagar en tres anys.

L’administració concursal

L’Administració Concursal no es pronuncia sobre aquestes dues propostes, “donat que correspon a la col·lectivitat de creditors als quals va dirigida la proposta i els que han de valorar les circunstàncies concorrents i en base a les mateixes manifestar-se al respecte amb l’aprovació o rebuig del conveni presentat”. La proposta de conveni s’ha fet arribar ara a tots els creditors. Cal recordar que per a què el conveni tiri endavant cal un mínim del 60% d’adhesions. Aquesta empresa va entrar en crisi arran del veto rus i en aquest sentit l’any de projectes de recerca, es crearà un programa d’ajuts per fomentar el treball conjunt entre grups de recerca de l’IRTA i la UdL. Els ajuts es concediran en tres convocatòries -el 2020, el 2021 i el 2022-, cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada.

El programa d’ajuts inclourà un pressupost per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació, que desenvoluparà la seva tesi en àmbits de recerca d’interès comú per a les dues institucions com ara la sanitat vegetal, la sanitat animal o la producció d’aliments, entre d’altres.

Quant al conveni de cooperació educativa, aquest estableix el marc de col·laboració entre l’IRTA i la Universitat de Lleida per dur a terme conjuntament la formació pràctica externa de l’estudiantat en el camp de qualsevol ensenyament impartit per la UdL, segons han informat des d’ambdues institucions.

El 2017 facturava uns 22 milions d’euros, mentre que l’any 2018 la xifra de negoci va baixar fins al 3 milions, fet que va provocar que entrés en concurs de creditors. L’empresa en aquests moments ja no té treballadors i les naus les té arrendades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats