Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hFulleda crea ‘Turisme Actiu’, un projecte per posicionar-se com a destí turístic de naturaÉs una iniciativa que tindrà la zona d’aparcament d’autocaravanes com un dels eixos principals


Parar. Respirar. I recuperar el ritme de vida de poble. Només durant un dia o en més d’una jornada. Això és el que vol oferir Fulleda als seus visitants: l’encant de saber desconnectar i connectar amb la natura. I per això des del consistori s’està treballant per desenvolupar el projecte ‘Fulleda Turisme Actiu’. 

Es tracta d’un projecte que vol potenciar “l’agroturisme” i que va destinat, principalment “al turisme de família i de natura” d’aquest poble, segons va explicar ahir en aquest diari l’alcalde Jordi Arbós. En aquest sentit, exposa que “està pensat per oferir diverses propostes, com rutes amb bicicleta, caminades, visites al celler i tasts, que et permetin poder tenir tot un dia programat”. 

Dins d’aquest projecte, un dels eixos que en destaca és la zona d’autocaravanes. “Si vol venir un grup de persones amb caravana podrà venir sabent que disposarà d’un lloc per aparcar-hi i passar-hi la nit”, explica Arbós, que recorda que s’han fet millores en aquestes instal·lacions. El públic que es busca és genèric però es treballarà per oferir unes propostes “tècniques” com poden ser “rutes per fer trialeres amb bicicleta”. L’ajuntament porta prop de dos anys treballant en aquest projecte per donar a conèixer els seus encants, com són la ruta dels miradors i les fonts, l’antic museu de l’oli i el celler del Matallonga. 

Les Garrigues dobla el nombre d’allotjaments turístics en els darrers cinc anys i supera enguany els quaranta

En els darrers cinc anys, el nombre d’allotjaments turístics a les Garrigues s’ha doblat, passant de 22 establiments l’any 2014 als més de 45 el 2020, amb unes 450 places disponibles en total, repartides entre hotels, turisme rural i habitatges d’ús turístic. A aquest creixement constant en el temps ha contribuït l’aposta clara del Consell Comarcal de les Garrigues per donar a conèixer la comarca, tant des del punt de vista dels seus productes agroalimentaris, com pels seus encants patrimonials, culturals, gastronòmics, paisatgístics, de natura i qualitat de vida. En aquesta línia, enguany  l’estand del consell a la Fira de l’Oli està dedicat als allotjaments turístics de la comarca amb dades de l’evolució al llarg dels anys, una breu història del turisme i un recull fotogràfic dels establiments. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats