Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hGregori Iglesias Mayo: ''Si no recupero el taller, hauré de marxar i no tornar mai més''L’artista de les Borges posa a la venda diverses obres per aconseguir els 30.000 euros que necessita


Les fortes pluges que van caure a les Garrigues el passat mes d’octubre van ocasionar desperfectes i danys dels quals la gent encara s’està recuperant. 

“Si no recupero el taller, hauré de marxar per sempre”. Així de rotund i contundent es mostra l’artista Gregori Iglesias Mayo, un dels molts afectats per les pluges torrencials que van devastar diferents municipis de les Garrigues el passat 22 i 23 d’octubre. Un d’ells va ser les Borges Blanques. L’impacte dels aiguats va ser tal que el taller en el qual treballa Iglesias va quedar completament esfondrat, destruït, així com totes les seves creacions. “Va ser horrible, tota l’obra va quedar malmesa, mullada, i plena de fang”, recorda amb estrèpit l’artista, que afegeix que el que està fent ara és “actualitzar i agafar tota l’obra destruïda i refer-la de nou”.

El taller en el qual treballa consta de dos magatzems. Un d’ells, el més perjudicat per les inundacions, és el que està adossat al taller i on guarda la seva obra dels anys 80 i 90. “Si cau aquest magatzem, cau tot el taller. Es tracta de salvar-lo, tirar-lo tot, i fer-ne un de nou”, explica. El problema rau en el fet que aixecar aquest magatzem li costarà a Iglesias 30.000 euros, una xifra que no pot assumir. 

Per aquest motiu, demana la col·laboració ciutadana, mitjançant la compra d’obres, per poder fer front i sufragar l’elevat cost de la restauració del taller. “Tota ajuda serà benvinguda. Sóc una persona que sempre he col·laborat amb les causes solidàries i benèfiques i ara, per primera vegada, sóc jo qui la demana per salvar el meu lloc de treball, la meva vida”, apunta. En cas de no aconseguir els recursos necessaris, explica que es veurà obligat a prendre una dura i, a la vegada, dolorosa decisió. “M’estimo les Borges i les Garrigues. He nascut aquí i tota la meva història i metamorfosi creativa ha passat per aquest taller. Seria una pena que el treball de tants anys acabi d’aquesta manera”.

Iglesias explica que si no recupera el taller, “l’hauré de tirar a baix amb una excavadora, guardar tota l’obra en un magatzem d’un amic i, el més greu, marxar d’aquí i no tornar”. Fins ara, ja són quatre les persones que s’han interessat per la seva situació i que ja han comprat obres de l’artista  borgenc per ajudar-lo a refer de nou el taller. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats