Lleida
13-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Iceta, a Torra: "Vostès diuen 'ho tornarem a fer' i això és contradictori amb el progrés del país"Els socialistes li retreuen els incompliments en el primer any de mandat i alerten que el seu Govern manifesta "fatiga i desconfiança interna"


El president del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha retret al president del Govern, Quim Torra, que digui després del final del judici "ho tornarem a fer" perquè això "és contradictori amb el progrés del país". Després que Torra hagi comparegut per donar compte del primer any de mandat, els socialistes li han retret els incompliments en el primer any de legislatura i han alertat que el Govern, per la coalició entre JxCat i ERC, manifesta "fatiga i desconfiança interna". En aquesta línia, Iceta l'ha criticat també per no saber encara com actuarà l'executiu després de la sentència i que, "com que no sap què fer", ha obert una ronda de contactes amb entitats que no són responsables davant del Parlament, com l'ANC i Òmnium Cultural.

Iceta ha criticat que a Catalunya no hi ha hagut "ni Govern legítim ni Govern efectiu" i ha lamentat que molts dels objectius que s'havia marcat l'executiu no han estat assolits. D'altra banda, ha tornat a retreure que no hagi presentat els pressupostos al Parlament. "Han decidit desatendre'l", ha lamentat.

El socialista ha desplegat un reguitzell d'incompliments de l'executiu –com la reducció de taxes universitàries, la llei d'infància, el desplegament de la renda garantida o el deute amb les entitats socials, entre altres. També ha carregat perquè el Govern sembla més "preocupat" per reformar l'àrea institucional que no pas de la seguretat ciutadana. Per tot plegat ha criticat Torra per "seguir pensant en només mig país". 

"No s'han compromès encara a complir amb la legalitat. Necessitem certesa i estabilitat", ha reclamat Iceta, que creu que les coses no estan "ben enfocades" des del Palau.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats