Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Iglesias assenyala "avançar en l'horitzó republicà" com a "tasca fonamental" de PodemEl vicepresident espanyol diu que cal "valentia i audàcia" per aconseguir la república


El vicepresident espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha dit que "avançar en l'horitzó republicà" i crear "aliances" per la república és una "tasca fonamental" del seu partit. En la reunió del consell ciutadà estatal de Podem, Iglesias ha dit que cal "valentia i audàcia" per aconseguir la república espanyola, i ha afirmat que "cada vegada menys gent entén que la ciutadania, al segle XXI, no pugui decidir el cap de l'Estat", ni que no se'l pugui jutjar ni apartar del càrrec si comet un delicte. "Els republicans hem de ser capaços d'entendre el moment històric de crisi de la monarquia espanyola i del model d'estat que encarna", ha dit.

Segons Iglesias, amb una república, es podria contribuir a resoldre la qüestió territorial amb un "projecte comú" de caire federalista que "apel·li a tost els pobles de l'Estat".

El líder de Podem també ha assegurat que aviat es podrà presentar l'esborrany de pressupostos del govern espanyol, i ha remarcat que els partits de la majoria de la investidura s'han mostrat disposats a negociar-los. "Depèn de nosaltres, del govern, que els pressupostos tirin endavant", ha afirmat, admetent però que "cap negociació és fàcil" i que "ningú regala els seus vots".

Iglesias ha contraposat aquesta majoria amb la del PP, Cs i Vox, i ha criticat que populars i taronges s'associïn amb l'extrema dreta per governar. "Governen amb els que reivindiquen públicament la dictadura i proposen il·legalitzar milers d'espanyols", ha lamentat, remarcant que és en l'interès de l'Estat que els pressupostos s'aprovin amb la "majoria progressista" de la investidura.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats