Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Iglesias reclama la nul·litat de l'escrit que demana la seva imputació i acusa el jutge d'actuar "de forma arbitrària"El vicepresident del govern espanyol presenta un recurs on nega totes les acusacions i diu que "no estan fonamentades"


El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha presentat un recurs a l'Audiència Nacional contra l'escrit del jutge Manuel García Castellón al Tribunal Constitucional que demanava la seva imputació pel 'cas Dina' per revelació de secrets i destrucció de material informàtic, entre altres. Al recurs, recollit per 'La Vanguardia', Iglesias demana la "nul·litat radical" de la interlocutòria i acusa el jutge d'actuar "de forma arbitrària i injustificada". El vicepresident nega els delictes pels que se l'acusa i diu que la imputació està "mancada de fonamentació" perquè "no hi ha proves que la sustentin".

Segons Iglesias, el magistrat "incompleix" la interlocutòria de la Sala Penal, que ja va ordenar que se li mantingués la condició de perjudicat. Precisament per això defensa que el jutge ha incomplert el mandat del seu superior jeràrquic perquè en enviar una exposició raonada al Suprem li ha tornat a retirar la condició de perjudicat.

A més, argumenta que si realment era damnificat per la trama –com va determinar la Sala Penal- no va poder fer una conspiració per presentar-se com a víctima i treure'n rèdit polític, com apunta el jutge.

El vicepresident també denuncia que se li ha vulnerat el seu dret a defensa i nega totes les acusacions, que prova de desmuntar al recurs. Al recurs també assenyala "contradiccions" en l'escrit del jutge, on en alguns casos nega el robatori del mòbil a l'exassessora Dina Bouselham i en altres parla de "desaparició" de l'aparell.

A més, la defensa assegura que el jutge s'ha basat en la declaració de l'exadvocat de Podem José Manuel Calvente per actuar contra Iglesias. "És evident que l'absència d'elements indiciaris o les contradiccions evidenciades a la instrucció no poden defugir-se en les meres declaracions d'un testimoni amb enemistat manifesta respecte a qui ara s'obvia la condició de víctimes o perjudicats", remarquen.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats