Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Igualtat anuncia que portarà la Llei de Llibertat Sexual al Consell de Ministres el 3 de marçIrene Montero diu que també prioritzaran una normativa de "coresponsabilitat" entre homes i dones


La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat que portaran l'avantprojecte de Llei per a la protecció de la llibertat sexual i contra les violències sexuals al Consell de Ministres del proper 3 de març. Durant la seva compareixença a la comissió d'Igualtat, Montero ha dit que és una de les prioritats del govern de coalició i que la normativa contemplarà la creació de centres de crisi de 24 hores per atendre les víctimes. Un cop fet aquest pas es començarà a tramitar la llei per poder aprovar-la. L'objectiu, ha dit, és detectar, sancionar i eradicar aquest tipus de violències i protegir a les víctimes "tant en l'àmbit públic com en el privat".

També ha anunciat que una altra de les "prioritats" serà una llei de "coresponsabilitat" entre homes i dones. "Nou de cada 10 sol·licituds d'excedència per cura de descendents les fan les dones", ha dit. La titular d'Igualtat també ha dit que lluitaran contra "l'explotació reproductiva de les dones".

Des de Moncloa ja van anunciar la setmana passada que la Llei de Llibertat Sexual tenia el "consens total" del govern -malgrat les discrepàncies anunciades en alguns mitjans- i que el projecte legislatiu "il·lusionant" estaria acabat en els terminis previstos per "donar un missatge de compromís clar del govern amb la igualtat de cares al 8 de març".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats