Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Implanten nous sistemes de gestió informàtica al Santa Maria i a l’Espitau Val d’AranEl projecte, que també inclou l’Hospital Comarcal del Pallars, supera el milió d’euros de pressupost


L’Hospital Universitari Santa Maria, l’Hospital Comarcal del Pallars i l’Espitau Val d’Aran ja disposen dels nous sistemes d’informació economicofinancera i de gestió assistencial.

Aquests projectes, que es van començar a implementar l’any passat, han estat finançats per la Diputació de Lleida amb un pressupost total de 1.642.133 euros. 

Pel que fa a l’Hospital Universitari Santa Maria i l’Hospital Comarcal del Pallars han implementat un nou sistema d’informació economicofinancera que té per objectiu facilitar el vincle i la interrelació entre aquests centres i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, per tal d’assegurar la continuïtat de la seva oferta aportant recursos humans, formació i estandarització de processos. El nou software informàtic facilita la gestió de la comptabilitat, la tresoreria, la facturació, compres, aprovisionament, logística i l’explotació de la informació. L’import d’aquest nou sistema és de 347.650 euros. 

Per aquesta solució es fa servir el programari líder d’ERP de l’empresa alemanya SAP, desplegant la nova versió S4HANA sent la primera implantació realitzada a nivell estatal en un entorn assistencial. 

interrelació

Per la seva banda, l’Espitau Val d’Aran ha implementat un nou sistema de gestió assistencial amb l’objectiu d’interrelacionar-se amb altres centres especialitzats de referència i amb tota la xarxa d’atenció primària del seu territori de referència, amb qui ha d’intercanviar informació sanitària, evitant desplaçaments innecessaris a la població. 

El projecte ha contemplat l’adquisició  i la implantació de quatre programes informàtics d’història clínica electrònica, que cobreixen els àmbits de gestió clínica i administrativa, de suport de processos d’infermeria, de prescripció farmacèutica i de laboratori. També s’ha facilitat la formació necessària per a la seva utilització.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: