Lleida
4/19° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Incertesa entre l’Associació de Mags perquè les retallades de la Paeria afectin el ‘Tardor Màgica’L’entitat està a l’espera d’una reunió amb l’equip de govern per analitzar possibles escenaris de cara a la nova edició


L’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMILL) ha manifestat la seva preocupació perquè les retallades culturals de la Paeria no afectin la celebració de la 13a edició del festival Tardor Màgica. El seu president, Joan Gomis, explica a LA MAÑANA que “estem pendents de parlar amb l’Ajuntament per veure com podem encarar la nova edició. Som una associació petita i depenen molt del suport institucional”. No obstant això, Gomis és optimista i confia a tenir una reunió positiva amb la Paeria, en la trobada que mantindran d’aquí a un mes. 

“El festival no crec que perilli, però sí que s’haurà de posar sobre la taula la proposta i el model que el nou equip de govern voldrà implantar”, apunta Gomis, preocupat per les importants retallades que estan afectant el sector cultural. El festival compta amb el suport de la Paeria, que és l’encarregada de cedir les instal·lacions del Teatre Municipal de l’Escorxador, l’espai on tenen lloc les diferents activitats del certamen. Gomis defensa el valor del Tardor Màgica, un festival que “ha permès portar a Lleida mags de primera línia com el Mago Pop o Juan Tamariz”. 

Amb més de 20 anys de trajectòria, l’AMILL treballa per fer accessible la màgia a tothom, sense discriminar a ningú. “Volem ser el centre de referència, amb activitats i tallers per a nens, adults, persones cegues i malalts d’alzheimer”, remarca Gomis. El 29 de febrer celebrarà un acte obert al seu local social a nous membres que vulguin formar part de l’entitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats