Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


Indignació al carrer Palauet després de 10 anys amb veïns 'okupes'Els afectats denuncien la brutícia i el risc d'incendi de les seves cases


Veïns del carrer Palauet de la Bordeta denuncien que almenys porten 10 anys patint molèsties per les ocupacions irregulars de cases. "Ens hem queixat a tot arreu, també a la Paeria, però ningú ens ajuda", segons van explicar ahir uns veïns, que porten anys suportant a les persones que okupen tres finques del carrer, que inclouen dos habitatges. 

Tot i que no han tingut enfrontaments personals, han explicat que en les finques abandonades s'acumula brossa, gossos i fins i tot galls (que de matinada desperten als veïns). Es tracta dels números 3, 5 i 7 del carrer Palauet, que pel que sembla pertanyen a una entitat bancària. Tenen accés per la part posterior, al costat del club Sícoris, per la qual discorre soterrada la sèquia de Fontanet i per on està projectada carrer Alamús. Els veïns critiquen que es tracta d'un niu d'escombraries, de rates i de canyes i mala herba, que poden cremar en qualsevol moment i afectar les cases habitades de la zona. 

Allà també hi ha abandonats dos antics habitacles per als treballadors de les obres que estaven previstes fa anys i que ara estan plens de porqueria. Segons els veïns, els okupes, que han anat canviant al llarg dels anys, tenen vinculacions amb les persones que habiten unes barraques al Camí de Picos i una altra casa okupada prop del cementiri. "Vivim envoltats d'escombraries, però amb prou feines es veu perquè ningú va per la zona de darrere", van dir els afectats, que no entenen que després d'anys de queixes i denúncies "cap administració faci res al respecte".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats