Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hInstal·laran al Pirineu un sistema d’alarmes per prevenir les inundacionsLa Diputació contempla una partida d’uns 200.000 euros per treballar-hi


La Diputació de Lleida contempla una partida aproximada de 200.000 euros als pressupostos per la instal·lació de “sistemes d’alarma primerenca d’inundació” a les zones del Pirineu com a mesura “preventiva” davant de possibles rubinades i inundacions imprevistes. 

Segons va explicar el president delegat de la comissió de Finances, Ferran Accensi, la Diputació treballa per “dotar de les eines necessàries per avaluar els riscos naturals” i per això, els pressupostos preveuen una partida aproximada de 200.000 euros per la instal·lació de sistemes d’alarmes en zones del Pirineu. Amb l’objectiu principal de continuar “garantint la seguretat”, es contemplen uns sistemes “electrònics, que s’instal·laran a les capçaleres dels rius i que permetran determinar si hi ha previsió de rubinades o inundacions imprevistes”. En aquest sentit, Accensi afirma que es posaran “als llocs on sigui més necessari, els tècnics faran les valoracions i recomanacions oportunes”, perquè, cal tenir en compte que “hi ha rius que creuen varies comarques, per tant, el risc pot afectar diverses zones”. 

“És una mesura que se’ns ha demanat des del territori, especialment des dels càmpings de la zona”, explica Ferran Accensi. 

Per desenvolupar aquests sistemes ja s’hi està treballant i, de fet, hi ha un estudi promogut per la Mancomunitat de Municipis de les Valls d’Àneu, en què es contempla una prova pilot a Espot, “definida i avaluada favorablement per l’ACA”. En aquest sentit, afirmen que és un estudi que, tot i no ser “definitiu, es tindrà en compte”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats