Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


Instal·len un pas de vianants intel·ligent a Pardinyes que s'il·luminarà en detectar a la gentEl nou sistema funciona de nit i comporta la col·locació de sensors i il·luminació led


El pas de vianants del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, que enllaça amb la passarel·la de Renfe s'està convertint en un pas intel·ligent que s'il·lumina de nit quan els vianants vulguin creuar-lo. L'actuació consisteix en la instal·lació d'un sistema de marques lluminoses a la calçada, de color blanc i amb il·luminació led, que es regulen mitjançant uns sensors col·locats en l'entorn. D'aquesta manera, quan el sistema detecta que els vianants van a creuar el carrer de nit s'encén i il·lumina la calçada mentre que els senyals verticals informaran de la presència de vianants als vehicles.

L'actuació es porta terme perquè és un dels principals itineraris dels vianants i les bicicletes que vertebra el barri en sentit nord-sud. A més, connecta amb l'interior del barri de Pardinyes amb la passarel·la que travessa la línia de ferrocarrils i enllaça amb Rambla Ferran.

D'altra banda, també s'està duent a terme una actuació al carrer Baró de Maials, que consisteix en la unificació de l'alineació de tota la via i els corresponents canvis en la senyalització horitzontal. Cal destacar que rectificar les amplades dels carrils ajudarà a la fluïdesa del trànsit, ja que és una via principal que estructura el barri. així doncs, l'actuació comportarà la supressió de places de pàrquing, que es reubicaran en zones properes dins el mateix barri. Les actuacions, tant a Roger de Llúria com a Baró de Maials, s'allargaran un mes i costen uns 40.000 euros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: