Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


Investigats dos professors de l'Aula de Teatre per presumptes abusos sexualsLa denúncia ha estat arxivada ja que els suposats fets estan prescrits


Dues persones vinculades a l'Aula de Teatre Municipal de Lleida han estat investigades a causa d'una denúncia iniciada per un col·lectiu de víctimes en relació a uns presumptes abusos sexuals ocorreguts durant els anys 20022008. La denúncia ha estat arxivada perquè, d'una banda, els fets denunciats han prescrit i, de l'altra, no hi ha cap indici d'altres casos de fets delictius posteriors.

Aquest passat divendres, el col·lectiu Dones a Escena va emetre un comunicat en el qual donava "suport incondicional a les víctimes" i en què asseguraven que, tot i que "en el cas que ens ocupa" els fets "hagin prescrit", "legalment la natura dels fets és punible ". Així mateix, Dones en Escena demanava "prudència, respecte i sensibilitat cap a les víctimes per preservar la seva intimitat i no generar més patiment".

Per la seva banda, des de l'Aula Municipal de Teatre s'assegura que s'han pres "les accions necessàries perquè, de cap manera, es pugui veure afectat el seu alumnat i equip professional actual". A més, la Direcció de l'Aula de Teatre de Lleida ha volgut deixar constància de "la presumpció d'innocència de les persones denunciades fins que no es demostri el contrari" i assegura que "ha gestionat aquesta delicada situació de la millor manera que ha sabut per protegir sempre i davant tot el seu alumnat i no crear alarmisme ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: