Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Itàlia reobre les seves platges i demana una resposta a Europa sobre les fronteresEl ministre d’Exteriors amenaça que si tracten Itàlia “com a un malalt”, no es quedaran immòbils


Itàlia afronta el primer cap de setmana de platges obertes sota mesures de seguretat per la pandèmia, de manera que els ajuntaments han recorregut a vigilants per controlar l’accés als arenals i aplicacions per als telèfons que permeten reservar o conèixer on queden espais lliures per plantar el para-sol.

Itàlia obrirà les fronteres als països de la Unió Europea des del proper 3 de juny, per la qual cosa s’espera que es reactivi el turisme, un sector que suposa el 13% del producte interior brut de país.

A les platges lliures de Roma s’han col·locat alguns pals de color vermell i blanc que marquen les àrees de 25 metres quadrats reservades a cada para-sol i que podran ocupar un màxim de 6 persones. Assistents vigilaran cada accés a les platges, que controlaran les persones que han entrat i el seu màxim aforament i comunicaran les dades a l’aplicació.

Aquestes mesures són per a les platges d’accés lliure, mentre que a les gestionades per privats, que són nombroses a tot el país italià, s’ha de fer primer una reserva per entrar i els para-sols també han de respectar els 5 metres de distància i s’han de desinfectar després del seu ús.

Paral·lelament, el ministre d’Exteriors italià, Luigi di Maio, va demanar aquest dissabte una resposta europea sobre la reobertura de les fronteres, després que Grècia anunciés el primer grup de països als qui permetrà creuar la frontera des del pròxim 15 de juny i entre els què no es troba Itàlia.

“Es necessita una resposta europea, perquè si actuem de manera diferent i descomposta, l’esperit de la UE es perd. I Europa col·lapsa”, va escriure Di Maio al seu perfil de Facebook. I va amenaçar que si algú tracta Itàlia com a un “malalt”, no es quedaran immòbils, ja que “la paciència té un límit”.

Davant d’això, Di Maio va avançar que s’està treballant en aquest front i que ja el proper 3 de juny, el ministre francès d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, vindrà a Roma, en el que serà el seu primer viatge a l’estranger durant la pandèmia, i que el 5 de juny anirà a Alemanya, el 6 estarà a Eslovènia i el 9 a Grècia. Unes reunions per explicar “que Itàlia està preparada per rebre turistes estrangers”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats