Lleida
19-32° C (núvols)
97% 26 km/h


Jaume I demana un pàrquing a Magisteri i 'recuperar' l'edifici de la comissariaLa Paeria negocia amb la Generalitat habilitar l'aparcament tot i que com a mesura "provisional"


L'associació de veïns de Jaume I va reclamar ahir que el solar de l'antic edifici de Magisteri, que està tancat des del 2017, s'habiliti com a pàrquing per a cotxes i també va reclamar que la Paeria agilitzi els tràmits per adquirir l'antiga comissaria de la Policia Nacional del carrer Sant Martí.

De fet, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va anunciar ahir que la Paeria està negociant amb la Generalitat per aconseguir que el solar de l'antic edifici de Magisteri pugui utilitzar-se com aparcament provisional. Postius ho va anunciar en una reunió amb els veïns del carrer Sant Martí per atendre els seus dubtes per les obres que s'estan realitzant per millorar el clavegueram.

Segons va explicar el president de l'associació, Jaume Millas, "el solar està brut" i els caps de setmana hi ha una gran afluència de vehicles a la zona, per la qual cosa proposen que habilitin l'espai com a aparcament. A més, Millas va destacar que ara amb les obres que s'estan duent a terme al carrer Sant Martí, encara hi ha menys places per aparcar cotxes, de manera que aquest solar seria una solució. En un futur, Millas va expressar que es podrien construir habitatges en aquest solar, però això ja queda en mans de la Generalitat, que és la propietària.

D'altra banda, l'associació també va reclamar al consistori lleidatà que agilitzi els tràmits per adquirir l'antiga comissaria de la Policia Nacional ja que fa 8 anys que està tancada "i s'està degradant". En el seu moment, des de l'associació van proposar que l'edifici es destinés a un hospital de dia per a la gent gran i encara mantenen la petició.

De moment, l'espai de l'antic edifici de Magisteri serà un solar per emmagatzemar la maquinària, el material i els serveis vinculats a les obres del carrer Sant Martí. La llicència per utilitzar aquest espai està vigent fins a finals del mes de desembre d'aquest any.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats