Lleida
18/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Jaume Ramon Torné mostra els seus ‘collages’ figuratiusL’artista lleidatà exposarà part de la seva obra al Castell del Remei fins el proper 31 de març


El Castell del Remei acollirà durant tot el mes de març una col·lecció d’obres de l’artista de Torrefarrera, fetes amb materials reciclats i on algunes d’elles tenen com a base portades del diari ‘La Mañana’.

La part central de l’exposició, explica Jaume Ramon, seran sis collages “volumètrics, amb relleu i figuratius” i afegeix que “gairebé sempre treballo a partir de la figura humana, que és la meva especialitat”, fets a partir de material reciclat com el cartró d’un pack de cerveses, que és la base d’aquestes sis obres.

A més, l’artista lleidatà també exposarà dos collages plans “amb una mica de xispa per la seva temàtica” d’1,80 x 1,50 metres en què la base està composada per algunes portades del diari LA MAÑANA. L’exposició es completa amb una altra desena de collages plans més tradicionals, en què els protagonistes poden ser des de Franco a Jesucrist, passant per alguns polítics, artistes de cine o fins i tot esportistes –confessa Jaume Ramon que el seu art es prou “irreverent; m’agrada fotre canya i m’ho passo bé–, i una sèrie de petites obres escultòriques fetes amb materials com trossos de plàstic, caracoles de mar o caixes de fusta, entre moltes altres, i amb la tècnica de l’assemblatge.

La inauguració se celebra diumenge 1 de març; a les 11.00 es farà una visita guiada a les bodegues, a les 11.45 una degustació de vins i a les 12.00 s’estrenarà l’exposició, que es podrà visitar fins a final de mes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats