Lleida
13/26° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Joan Reñé renuncia avui a la presidència de la DiputacióLa decisió la va comunicar a mitjanit després d’una reunió amb la direcció nacional del PDeCAT davant la “falta de confiança”


Joan Reñé presentarà avui la renúncia a la Presidència de la Diputació de Lleida, una setmana després d’haver estat detingut per un presumpte cas de corrupció i al·legant la “falta de confiança que alguns m’han negat”. Reñé insisteix en què les acusacions són “falses calumnies”.

Al fil de la mitjanit, Joan Reñé finalitzava la jornada d’ahir amb un missatge als membres del seu grup polític de la Diputació de Lleida anunciant que avui mateix renunciarà al càrrec, “una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes”. La decisió la prenia poques hores després d’haver mantingut una llarga reunió, de prop de cinc hores, amb el president nacional del PDeCAT, David Bonvehí, i el responsable d’Acció Política i Estratègia Municipal del partit, Ferran Bel, que es van desplaçar ahir fins a Lleida per traslladar-li la conveniència de fer un “un pas al costat” després d’estar investigat judicialment per un suposat cas de corrupció.

Dimarts de la setmana passada, Reñé va ser detingut i posteriorment posat en llibertat, juntament amb altres 23 persones, en el marc d’una investigació per un presumpte cas de corrupció. També està investigada la seva número dos a l’ens provincial, Marlen Minguell, i el director del Servei de Vies i Obres, Enrique Regaño, a més de diferents empresaris al voltant d’una suposada trama de cobrament de comissions per l’adjudicació d’obres. Dissabte, ERC anunciava que presentaria una moció de censura si Reñé –que també és president del PDeCAT de Lleida– no dimitia abans del proper ple.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats