Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Jordà sobre la campanya de la fruita: ''Sembla que no hauria de ser un any dolent i ens agafem aquí''La consellera d'Agricultura diu que plantejarà ''reunions bilaterals'' amb el nou ministre més enllà de les sectorials


La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat en relació a la campanya de la fruita que acaba de començar que ''sembla que no hauria de ser un any dolent i ens agafem aquí''. En una visita a la cooperativa de segon grau Actel, a Térmens (Noguera), Jordà ha anunciat que en breu es desplaçarà a Brussel·les per participar en una reunió on espera ''tastar el pols'' sobre la situació del mercat de la fruita a nivell Europeu i avançar-se així al que podria passar després de quatre estius de caiguda de preus, bàsicament provocada pel veto rus que va implantar-se al 2014 amb la fi de les exportacions de fruita de pinyol entre d'altres productes agrícoles.

La consellera també ha dit que té previst plantejar al seu homòleg a Madrid, el nou ministre d'Agricultura, Luis Planas, reunions bilaterals més enllà de les sectorials que ja es porten a terme sobre diferents temes.

La consellera d'Agricultura ha assegurat que pels imputs que li han arribat, tot apunta que enguany ''les coses poden anar bé'' en relació a la campanya de la fruita. El sector va iniciar fa uns dies la campanya de recol·lecció de fruita de pinyol i s'està a l'expectativa de com evolucionarà el mercat de preus després de tres estius amb caigudes que han provocat que nos s'hagi arribat a sufragar costos de producció en molts casos. Això ha derivat en reiterades mobilitzacions del sector que ha demanat mesures per pal·liar aquestes pèrdues com plans de xoc o ajudes econòmiques d'Europa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats