Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Jordi Sànchez denuncia que no se li permet sortir de la presó per treballar a la CridaJustícia lamenta “l’error” sobre el permís i al·lega que treballar a l’entitat “no s’ajusta” al programa


El president de la Crida, Jordi Sànchez, va lamentar ahir que la Junta de Tractament hagi rebutjat la seva sol·licitud mitjançant el 100.2 per treballar a la Crida. En un comunicat, Sànchez va argumentar que la naturalesa sociopolítica de la Crida i la defensa de la independència que fa l’entitat “no pot ser causa de la negativa” per tramitar el permís. Va denunciar que, si es així, s’estaria imposant una inhabilitació “extrajudicial” i una condemna “complementària”.

D’altra banda, va acusar el Departament de Justícia d’haver fet “mala praxi” i d’haver faltat al respecte als seus drets per haver comunicat a la premsa abans que a Sànchez una resolució favorable del 100.2, que finalment quan se li va comunicar oficialment s’havia rebutjat.

Per la seva banda, el Departament de Justícia va lamentar ahir “l’error” en relació al permís laboral de Jordi Sànchez. Segons Justícia, la Junta hi va votar des d’un primer moment desfavorablement i va lamentar “el perjudici que la comunicació hagi pogut causar”. Segons el Departament de Justícia, la Junta de Tractament no va avalar la proposta de treballar a la Crida perquè “no s’ajustava a les condicions establertes al Programa Individual de Tractament (PIT)”, que estableix que la reinserció laboral serà “en l’àmbit privat, la docència o una activitat similar, d’acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional”. Tot i això, el Departament va precisar aquest diumenge que ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té “l’última paraula”.

Els activistes de la Meridiana de Barcelona van tornar a tallar la calçada aquest dissabte per segon dia consecutiu després de l’aturada forçada per l’estat d’alarma. Els impulsors de la protesta a favor dels presos polítics van celebrar que s’hagi pogut recuperar la mobilització però van recordar a tots els manifestants que cal respectar les distàncies de seguretat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats