Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Junqueras informa els Verds/ALE que ha demanat al president de l’Eurocambra que garanteixi la seva immunitatEl líder d’ERC envia un correu als 74 eurodiputats del grup parlamentari coincidint amb la sessió plenària a Estrasburg


El president d'Esquerra Republicana i eurodiputat electe Oriol Junqueras ha enviat aquest dilluns un correu electrònic als 74 membres del grup dels Verds/ALE explicant-los que ha demanat al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, que prengui accions urgents per garantir-li la immunitat. Coincidint amb l’inici d’una nova sessió plenària a Estrasburg, Junqueras els ha informat formalment de la carta enviada per Diana Riba a la nova presidència de l’Eurocambra fa dues setmanes. En el correu, també expressa que espera que Sassoli respongui “positivament” garantint la seva immunitat i permetent-li ser en la pròxima sessió plenària, prevista al setembre.

En el mail, Junqueras recorda que fa més de 600 dies que es troba en presó preventiva i lamenta que ni a ell ni a Carles Puigdemont ni Toni Comín se’ls hagi permès recollir les credencials. 

A banda, també felicita el grup dels Verds/ALE pels resultats obtinguts en les eleccions del 26-M.

Carta a la presidència de l’Eurocambra

En la missiva, avançada per l’ACN en el seu dia, Diana Riba demana que es prenguin "les mesures oportunes per confirmar la immunitat" de Junqueras d'acord amb l'article 8 del reglament intern de l'Eurocambra. 

En la carta també defensa que el líder d’ERC té "tots els seus drets polítics intactes" i que el seu nom estava inclòs a la llista de proclamació de resultats de les europees publicada al BOE el 14 de juny.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: