Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


JxC exigeix al govern espanyol un pla de suport per als territoris afectats per rebrots de la covid-19 com el SegriàEntre d'altres, demana exempcions fiscals a empreses i treballadors afectats o que es puguin tornar a acollir a ERTO


El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxC) ha registrat al Congrés dels Diputats una Proposició no de llei que reclama una protecció especial per a les persones, llocs de feina i activitats de zones afectades per rebrots de la covid-19 com el Segrià.

En concret, JxC demana aplicar exempcions a les cotitzacions a la Seguretat Social de les empreses i persones afectades. També que les empreses es puguin acollir a ERTO per força major o que els treballadors que hi havien estat s'hi puguin tornar a acollir, així com mesures especials per als autònoms. Altres mesures són modificar els mòduls d'IRPF i IVA per a les activitats afectades, ampliar el dret a l'atur als treballadors agraris o suports extraordinaris als municipis.

La proposta també inclou mesures per reforçar les activitats agràries afectades per la covid-19 com ara ampliar els préstecs habilitats per combatre la pandèmia en aquest sector o reforçar la campanya mediàtica de suport als productes agroalimentaris que puguin quedar afectats internacionalment per la crisi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats