Lleida
17-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


JxCat governarà Alpicat cedint a Cs i PSC les àrees d’Economia i BenestarL'oposició ho titlla de "pacte de la vergonya"


El grup de Junts per Catalunya a Alpicat, encapçalat per Joan Gilart, ha tancat un pacte de govern amb Ciutadans i el PSC que estableix l’àrea d’Economia i Patrimoni per a la formació taronja, amb Cristina Latorre al capdavant, i la de Benestar Social i Igualtat per a la formació socialista amb Teresa Mayoral com a cap de llista, segons van explicar en aquest diari fonts del consistori. L’acord, però, no preveu que ni Cs ni PSC entrin a la Junta de Govern. El tripartit s’ha negociat amb el màxim hermetisme fins ahir, que Gilart es va reunir amb els tres grups de l’oposició per separat per explicar-los el cartipàs, que espera aprovar dimarts vinent. 

Des d’ERC, amb Montse Molina al capdavant, rebutgen frontalment el pacte i recorden que “tots tenim polítics empresonats, no es pot pactar a qualsevol preu, no es pot pactar amb els carcellers”. Per la seva banda, des d’Alpicat Es Mou, Llorenç Besa, va afirmar que “han buscat un recolzament còmode i comprat”.  Així mateix, el regidor de la CUP, Josep Cabré, va qualificar l’acord com a “pacte de la vergonya” i una “traïció”. 

Des de Ciutadans, Cristina Latorre va negar l’existència d’aquest pacte però l’alcalde Joan Gilart va confirmar a LA MAÑANA l’acord, que es va tancar ahir. Gilart afirma que “més que un pacte amb ells, és un pacte fallit amb ERC”, amb qui assegura era la primera voluntat de pactar però no ha pogut ser, de la mateixa manera que amb Alpicat Es Mou. L’alcalde explica que Cs i PSC “han tingut ganes de sumar” i recorda que “no entraran a la Junta de Govern” i que, tot i això, ara mantenen la “mà estesa” a tothom. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats