Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


La 28a Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs incorpora el VedellaTast i el Saló de l’Automòbil



Es durà a terme els pròxims dissabte, 19 i diumenge, 20 d’octubre


L'Ajuntament d'Alcarràs ha presentat aquest dimecres, 16 d’octubre, les novetats més destacades de la 28a Fira del Comerç i el Rebost de la vila, que es durà a terme els pròxims dissabte, 19 i diumenge, 20 d’octubre, entre les quals ressalta la incorporació al certamen de la primera Fira Gastronòmica de la Vedella, anomenada VedellaTast, i del primer Saló de l’Automòbil.

En l’acte, que s’ha dut a terme al Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIRMA), hi ha participat l’alcalde Manel Ezquerra, el regidor de Promoció Econòmica i primer tinent alcalde, Jordi Janés, acompanyats entre altres per la presidenta de l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA), Iolanda Gòdia, i el president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs (ARB), Ruben Manonelles, i la gerent de l’entitat, Espe Hernàndez.

Programa del certamen

Pel que fa a la programació de l’esdeveniment, el primer acte, una conferència del catedràtic de Nutrició i Bromatologia, professor emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, i reconegut científic que va ser membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l’OMS, Abel Mariné, prevista per al divendres, 18, entre les 12.15 i les 15.30 hores a Lo Casino, a causa de la vaga general prevista, s’ha traslladat al dimarts, 22 d’octubre, tot i que mantindrà el mateix lloc i hora. En el transcurs de la mateixa, Mariné parlarà sobre els mites i la realitat de l’alimentació saludable, i explicarà el valor nutritiu de la carn de vedella, la qualitat que ha de tenir, el seu paper en una dieta variada i equilibrada, i els mites que circulen sobre la seguretat del seu consum.

Per tant, la primera activitat vinculada al VedellaTast 2019 serà el xou cooking a càrrec del mediàtic cuiner Marc Ribas, que tindrà lloc el dissabte, 19, a partir de les 18.30 hores, a les Escoles de Baix. Tot seguit, al mateix emplaçament i a partir de les 19.30 hores, fins a la mitjanit, hi haurà les degustacions de vedella, al preu d’1,5 euros. En la seva exposició, els responsables de l’entitat ramadera també han exposat que, a partir del dia 17 i fins el 24 d’octubre, la dotzena de restaurants del municipi adherits a la festa serviran un menú especial de VedellaTast. Finalment, han recordat que el dijous, 24 d’octubre, a partir de les 9 hores, es durà a terme la XXI Jornada Tècnica de Boví de Carn d’Alcarràs a Lo Casino, ubicat al carrer Major, 84-86 de la capital del Baix Segre.

Pel que fa a la Fira del Comerç i el Rebost, els actes començaran el diumenge, 20 d’octubre, a les 10 hores, amb la XVI Trobada de Puntaires a la Plaça del Toll; seguirà a les 11 hores, amb la inauguració de la Fira, davant del recinte de les Escoles de Baix, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i a les 12.30 hores i hauran els tradicionals Tres Tombs, a càrrec de l’Associació Amics del Cavall d’Alcarràs, que es podran veure entre la Plaça de l’Església i la Plaça Nova. Tot seguit, a les 14 hores, els membres de l’ACSA duran a terme un dinar al Pavelló Polivalent; i a les 18 hores hi haurà el concurs de melmelades locals amb la presència de la conegudíssima Sor Lucía Caram, que des del matí voltarà per la Fira i signarà llibres de cuina solidaris, fins que a les 20 hores es dugui a terme la cloenda del certamen.

Què hi haurà a la Fira?

Segons han exposat la presidenta dels comerciants alcarrassins, i el regidor de Promoció Econòmica, a la fira s’hi podran trobar parades de producte de proximitat, de comerç local, tasts i degustacions, exposició d’automòbils i maquinària agrícola, una mostra d’oficis antics i d’estris agrícoles, la XVI Trobada de Puntaires, a més a més d’activitats familiars i jocs populars tradicionals durant tot el dia.

El president dels ramaders, Ruben Manonelles, ha animat a la gent a venir al primer VedellaTast, “per a saber els beneficis de la carn, conèixer el poble i la vedella, i el que es pot fer amb una vedella, ja que posarem parts de la vedella que la gent normalment no està acostumada a menjar”.

Finalment, l’alcalde Manel Ezquerra, ha animat a la gent a venir, ja que “aquest cap de setmana celebrem la 28a edició de la Fira d’Alcarràs, amb aquest VedellaTast que incorporem, i heu de venir ara que ve l’hivern, ja que és ara quan s’ha d’omplir el rebost, i aquesta Fira nostra és la del Comerç i el Rebost”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



Articles relacionats