Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Cambra de Comerç creu que el nou confinament “és com tornar a la fase zero”La Federació d’Hoteleria calcula que el 90% dels bars i restaurants no voldran obrir


“No ens ho esperàvem”. Amb aquestes paraules va definir ahir diumenge Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, la decisió de la Generalitat d’aplicar el confinament total de la ciutat de Lleida i set pobles més del Baix Segrià.

Saltó no va dubtar en qualificar la decisió de pas enrere i va dir que “això és la fase zero”. Una de les crítiques de la Cambra de Comerç és la que té a veure amb que els treballadors de fora de Lleida i d’aquests set pobles considerats “no essencials” no puguin entrar a treballar. El president de la Cambra també va demanar un pla de xoc, es va preguntar quina potestat té la Generalitat en aquest aspecte i va dir que la pregunta més habitual entre els empresaris és: “Demà què fem?”.

En declaracions a LA MAÑANA, el president de la Federació d’Hoteleria de Lleida, Josep Castellarnau, calculava ahir que el 90% dels bars i restaurants que es troben dins les zones confinades, decidiran no obrir “perquè no els sortirà a compte”. Cal recordar que aquests establiments només podrien treballar servint menjar per emportar i no podrien atendre als seus clients ni dins dels locals ni a les terrasses. Castellarnau també estava preocupat per “la mala imatge que tindrà el turisme vers la demarcació de Lleida, ja que un cop s’acabi el confinament ho seguiran associant a la pandèmia”.

El president de PIMEC Comerç de Lleida, Manel Llaràs, es va mostrar “desconcertat” per la decisió de la Generalitat i va demanar més claredat sobre els proto-cols a seguir: “Han de deixar clar si els comerços han d’obrir amb cita prèvia o si mantenen les restriccions d’aforament no cal que es compleixi aquesta mesura”. Llaràs també va criticar que “se’ns permeti obrir, però es demani a la gent que no surti de casa, ja que això genera un sentiment de por al comprador”.

Des de la patronal PIMEC demanen a les institucions una línia d’ajuts directes al teixit empresarial de la zona confinada, “però no en forma de crèdits, perquè ja estem molt endeutats després de tots aquests mesos sense facturació” demanava Llaràs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats