Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hLa canària Carolina Darias serà ministra de Política Territorial, el valencià José Manuel Rodríguez Uribes, de Cultura, i el magistrat andalús Juan Carlos Campo serà ministre de JustíciaAmb la designació de Campo es completa el govern presidit per Pedro Sánchez


La canària Carolina Darias serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, mentre que el valencià José Manuel Rodríguez Uribes assumirà la cartera de Cultura, segons han confirmat aquest dissabte fonts de la Moncloa. Darias és en l'actualitat consellera d'Economia al govern de Canàries i, anteriorment, havia estat presidenta del Parlament canari i delegada del govern. Rodríguez Uribes exerceix de portaveu adjunt del PSOE a l'Assemblea de Madrid, va ser delegat del govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –de 2005 a 2011- director general de suport a víctimes del terrorisme i d'atenció ciutadana. Amb aquests dos nomenaments, Pedro Sánchez acaba de perfilar pràcticament tot el seu executiu i només falta saber el titular del ministeri Justícia. El president espanyol donarà a conèixer tots els noms del seu govern demà diumenge 12 de gener a les 14 hores en una roda de premsa a la Moncloa.

El magistrat andalús Juan Carlos Campo Moreno serà el nou ministre de Justícia espanyol, segons han confirmat fonts de la Moncloa aquest dissabte. Campos, que substituirà així la fins ara ministra Dolores Delgado, va ser secretari d'Estat de Justícia entre el 2009 i el 2011 i vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre el 2001 i el 2008. Amb aquesta designació es completa el govern presidit per Pedro Sánchez, que aquest dissabte ha fet les últimes confirmacions amb la canària Carolina Darias com a ministra de Política Territorial i el valencià José Manuel Rodríguez Uribes, de Cultura.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats