Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


La cantata ‘La història de Nadala i el Follet de la cova del diable’ clou la Setmana Cultural del Conservatori de LleidaL'acte inclou el lliurament dels premis dels concursos d’interpretació musical i d’arts plàstiques.


El lliurament dels premis dels concursos d’interpretació musical i d’arts plàstiques i la cantata ‘La història de Nadala i el Follet de la cova del diable’ han estat els darrers actes públics de la 19a Setmana Cultural del Conservatori i Escola Municipal de Lleida, que s’ha clos avui a l’Auditori Enric Granados i al qual ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra.

L’acte s’ha començat amb el lliurament del 18è Concurs d’Interpretació Musical i el 19è Concurs d’Arts Plàstiques. Els primers premis han estat per Sara Òdena Gómez (violoncel), en 4a Categoria d’Instrument solista; Elena Solà Cases (violí), en 3a Categoria d’Instrument solista; Andrea Cristina Budau (oboè), en 2a Categoria d’Instrument solista, i Marc Terré García (contrabaix), en 1a Categoria d’Instrument solista. El primer premi en Categoria de Música de Cambra ha estat per Ricard Martínez Bernadó (saxòfon) i Guifré Balasch Ambrós (marimba).

Pel que fa al 19è Concurs d’Arts Plàstiques, els guanyadors han estat en la Categoria A (de 13 a 17 anys), per ‘L’olor que inspirava Granados’, de Gemma Franco Alcaine (17 anys); en la Categoria B (de 10 a 12 anys), per ‘La història musical d’Enric Granados’, de Carlota Coit Velasco (12 anys); en la Categoria C (de 8 a 9 anys), per ‘Enric Granados, un símbol més’, de Marc Carrera Olomí (8 anys); en la Categoria D (de 6 a 7 anys), per ‘Intermezzo’, de Júlia Esterri Carrasquer (6 anys), i en la Categoria E (pares, mares i alumnes majors d’edat), per ‘Un somni de Granados’, d’Agustí López Piñol.

En aquest enllaç podeu consultar tots els guardonats i les mencions d’honor.

En finalitzar el lliurament de premis, més de 300 alumnes del Conservatori i l’Escola de Música han ofert la cantata ‘La història de Nadala i el Follet de la cova del diable’. Una adaptació per soprano, tenor, con infantil, narrador i conjunt instrumental, basada en l’òpera ‘Follet, composada el 1903 per Enric Granados, amb llibret d’Apel·les Mestres, i estrenada l’any passat en l’Auditori de Lleida de la mà de l’Orquestra de Cadaqués.

‘Master-class’

Per altra part, assenyalar que el Conservatori acollirà demà una classe magistral del guitarrista Carles Trepat, que serà l’encarregat d’aprofundir en aquest instrument. En la xerrada posterior, abordarà la figura del guitarrista Emili Pujol, amb qui va coincidir en el darrer curs que el mestre va celebrar als cursos d’estiu de Cervera.

Aquestes classes magistrals són una iniciativa de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, coorganitzada amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i estan adreçades als alumnes dels conservatoris de Grau Professional de Catalunya, que es presentaran al Premi BBVA de Música al Talent Individual, els propers 6 i 7 de maig, a Vic.

Les ‘master-class’ es desenvolupen en els conservatoris de Granollers, Vila-seca, Tarragona i Sabadell, a més del de Lleida.

Pel que fa a Carles Trepat, dir que és el guitarrista clàssic més internacional de les Terres de Lleida. Ha guanyat premis internacionals, entre els quals destaquen el Premi Tárrega del Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicásim o el primer premi en la Va edició del Concurs Internacional de Toronto.

El juliol del 2014 li va ser concedit el "Premi Honorífic José Tomás" a Petrer, Alacant. Ha col·laborat com a professor assistent de José Tomás als cursos d'estiu de Dénia i Vila-seca i sol interpretar amb guitarres històriques de lutiers com Antonio Torres, Joséf Pagès, Santos Hernández, Germans Conde o guitarres modernes de José Luis Romanillos o Daniel Bernaert.

Normalment utilitza cordes de budell i seda en les seves guitarres històriques. És autor del redescobriment actual de la música de Miguel García –Pare Basilio-, qui fos mestre de Dionisio Aguado García.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats