Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


La col·lecció d'art contemporani de 'la Caixa' celebra tres dècades arribant al miler d'adquisicions i a les 150 exposicionsL'entitat i el MACBA no signaran un nou conveni però anuncien l'impuls de projectes conjunts


La col·lecció d'art contemporani de l'Obra Social 'la Caixa' celebra 30 anys havent arribat a les 977 obres de 401 artistes. Després de la seva creació, el 1980, l’entitat va decidir crear un fons propi d’art contemporani. L'entitat suma un total de 150 exposicions, 126 als centres propis i sales de tot l’Estat i 24 a l’estranger, en tres dècades.

Amb motiu de la celebració, l’Obra Social ‘la Caixa’ ha organitzat el simposi internacional ‘La responsabilitat social de construir un patrimoni artístic’, unes jornades de reflexió que tindran lloc el 14 i 15 d’octubre a CaixaForum Barcelona. La cap de les col·leccions d’art de la Fundació bancària ‘la Caixa’, Nimfa Bisbe, recalca que “la formació de la col·lecció és una tasca col·lectiva, en la qual hi ha participat tothom en aquesta història de 30 anys”. Durant la roda de premsa de balanç de l'efemèride, l'entitat també ha valorat el conveni 2010-2014 signat amb el MACBA, anunciant que no en signaran un nou conveni marc, però que impulsaran projectes conjunts en vistes al futur.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats