Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLa concertada alerta que el futur decret d’admissió d’alumnat “limita el dret” a escollir escolaEl col·lectiu insta Educació a fer real “l’equitat en el finançament de la pública i la concertada”


L’escola concertada de Lleida va sortir ahir al pas de l’esborrany del nou decret d’admissió d’alumnes que prepara Educació i en un comunicat signat per 25 centres de la demarcació titulat L’escola concertada diu prou! expressa el rebuig “unànime” a una proposta que asseguren que “limita el dret” dels pares a escollir centre.

Sostè la concertada que el Departament d’Educació “expressa una voluntat política” sense el suport de “gran part” de la comunitat educativa i alerta que defensaran els “seus drets i de les seves famílies”. Sobre l’esborrany de decret donat a conèixer la setmana passada es queixen que serà Educació qui determini “tota l’oferta educativa anual de tots els centres”, tant dels públics com dels concertats. En aquest sentit, entenen que això “escanya d’antuvi l’oferta de places i aules” i que en conseqüència “limita el dret reconegut dels pares a triar centre educatiu”. Segons afirmen els signants això fa que s’incompleixi “flagrantment” l’article 109 de la LOE que diu que “l’oferta ha de tenir en compte la demanda social”. Assegura l’escola concerta que se sent “atacada i menyspreada” i critica que l’esborrany de decret doni a entendre que “gran part de l’alumnat d’entorns socioeconòmics desfavorits està escolaritzat a la pública”. En aquest sentit recorda que a Lleida el 40% d’aquest alumnat està matriculat a la concertada, que representa el 30% de l’oferta educativa. D’altra banda, sostè que per promoure l’equitat “només caldria aplicar correctament els decrets actuals” i fer real “l’equitat en el finançament de pública i concertada”, que afirmen que “a dia d’avui és manifestament assimètric”. 

Sobre el fet que el decret digui que “el departament no sufragarà col·legis que segreguen per sexe”, afirmen que el principi de coeducació ja existia a la LEC “sense que això suposés la retirada del concert a les escoles que diferencien per sexe”. En aquest sentit consideren que “l’educació diferenciada està garantida per la LOE i les sentències del Constitucional”. En paral·lel els signants demanen una “negociació oberta i clara” amb la Conselleria d’Educació per “trobar solucions al problema de la segregació escolar, alhora que anuncien “una lluita jurídica i social” des de les Patronals i AMPES contra el que consideren un “atac frontal al dret i a la llibertat de les famílies”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats