Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La cultura queda ‘confinada’ als municipis durant el cap de setmanaFinalment, les sales de concert sí que podran obrir


El pla de represa definitiu publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ahir dissabte, decreta que l’assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi els caps de setmana. Les entrades, però, sí que serviran com a salconduit per superar el límit horari del toc de queda, ja que els espectacles podran acabar màxim a les deu de la nit. 

Inicialment, aquestes mesures afectaven a tot el sector cultural, excepte a les sales de concert, les quals havien de seguir tancades, però a darrera hora de la tarda el Govern de la Generalitat va rectificar i també les va incloure al pla. 

D’altra banda, les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres, i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com els establiments comercials de municipis turístics no podran estar oberts entre les 21.00 i les 06.00 hores. El servei de repartiment de menjar a domicili es podrà fer fins a les 23.00 hores.

Tampoc es permet l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Podran aixecar la persiana, però, els establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres comercials o recintes comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de veterinària, així com els que tenen accés directe al carrer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats