Lleida
11/24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La CUP veu ''imprescindible'' que es publiquin íntegres les resolucions del ple de la monarquiaRiera, sobre cessar el secretari general del Parlament: "No ens hi oposarem si passa"


El diputat de la CUP Carles Riera ha considerat "imprescindible" que el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) publiqui íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia que es va celebrar divendres passat. Els lletrats de la cambra van advertir la Mesa que hi havia punts que podien contradir sentències i advertiments del Tribunal Constitucional i per això el secretari general del Parlament, Xavier Muro, les va publicar ometent-ne aquestes parts. Davant d'això, JxCat ha demanat a la Mesa i al seu president, Roger Torrent, que el cessi del càrrec. Riera ha assegurat que els funcionaris "han de respectar la decisió sobirana del Parlament" i, en cas que es destitueixi Muro, ha dit: "No ens hi oposarem si passa".

El diputat cupaire ha responsabilitzat la Mesa, Torrent i també el Govern d'"aplanar-se" davant de les instruccions del TC i ha reclamat que "assumeixin la plena sobirania del Parlament" i permetin debatre i votar sobre qualsevol qüestió. "Allò que el Parlament decideix és intocable", ha afirmat. Per això, ha tornat a oferir la CUP per entrar a la Mesa i "defensar que el que es decideix al Parlament arribi fins a les darreres conseqüències".

 

Govern "declaratiu"

Riera ha explicat que la seva formació està treballant tant el programa com les llistes de les properes eleccions i ha aprofitat per carregar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha acusat de fer política de símbols. "Sembla que segueix els seus propis camins a nivell declaratiu però que després això no es tradueix" en decisions del Govern. A més, ha criticat que els comicis siguin la resposta a la inhabilitació de Torra, que està en mans del Tribunal Suprem. "És molt lamentable que a un país que està lluitant per la seva independència li inhabilitin un president per posar una pancarta i que la única reacció siguin convocar unes eleccions", ha reflexionat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats