Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


La DO Costers del Segre tanca el 2018 amb un total d’1,4 milions de litres de vi venuts a CatalunyaEls vins de les diferents Denominacions d’Origen catalanes lideren el consum al mercat català per cinqué any consecutiu


Per cinquè any consecutiu, els vins amb Denominació d’Origen lideren el mercat a Catalunya. De marca lleidatana, Costers del Segre, que ocupa la quinta posició, superada per la DO Catalunya, el Penedès, Terra Alta i Montsant, va tancar el 2018 amb la venda de 1,4 milions de litres, 46.000 litres més que l’any 2017. 

Així ho revelen les dades de l’informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi, que també evidencien un augment del percentatge de la quota de volum. Concretament, Costers del Segre va tancar l’any passat amb un 2,74% de quota de volum. A nivell genèric, la quota de mercat del 2018 és del 38,74%, gairebé tres punts més que l’any 2017, que era del 36,04%. Segons el Govern, és una mostra de la consolidació del vi català a Catalunya, tan al canal hostaleria com al d’alimentació.

Observant el canal d’alimentació a nivell lleidatà es va saldar l’any 2018 amb la venda de 818.000 litres i un 2,68% de volum de mercat, mentre que respecte a l’hosteleria es van vendre 597.000 litres i es va assolir un 2,83% de volum de mercat. 

Caiguda del vi sense DO

Amb dades generals, la quota de mercat en volum dels vins tranquils amb denominació d’origen (DO) catalana a Catalunya s’ha incrementat en 2,7 punts percentuals, passant del 36,04% el 2017 al 38,74% el 2018. Aquesta xifra evidencia que gairebé 4 de cada 10 ampolles de vi que es consumeixen a Catalunya són de denominació d’origen catalanes, una tendència afavorida per l’augment del consum en hostaleria respecte als anys de la crisi econòmica i per l’expansió de DO com la Terra Alta, segona denominació després del Penedès. 

El mercat de vi general a Catalunya ha experimentat una davallada pel que fa el volum de litres, que cau un 2,68%, xifra que es compensa amb l’augment en el valor de les ampolles, que augmenta el 5,44%.

Aquesta davallada no s’ha notat en les vendes de vins de DO catalanes, malgrat es confirma que l’augment respecte al 2017 és major quan es tracta de valor de les ampolles (+6,70%) que de volum de litres (+1,39%). “Els consumidors catalans estan consumint més vi de les DO catalanes i, a més, el valoren més a l’hora d’adquirir-lo tant en alimentació com en hostaleria”, va assegurar el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig, en la presentació aquest dilluns de l’informe Nielsen. 

Tendència a l’alça

El consum de vi català amb Denominació d’Origen manté la seva tendència a l’alça pel que fa a la quota de mercat al conjunt de l’Estat, amb un decreixement molt lleuger respecte l’any anterior en volum (-0,19%) i un augment destacat pel que fa al valor (+7,49%). “El valor també augmenta, com esta succeint a Catalunya, per tant, els nostres vins, també s’aconsegueixen valoritzar millor a tot l’Estat”, va dir Puig.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats