Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Fira Sant Miquel de Lleida d'enguany acollirà importadors d'un total de 10 països diferentsDestaca la delegació de Bielorússia i també representants de la Índia, Kazakhstan, Uzbekistan, Kenya, Panamà i Sud-àfrica


La ciutat de Lleida acollirà del 26 al 29 de setembre la 65 edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 34 del Saló Eurofruit enguany amb un fort component d’internacionalització. Segons van informar ahir en roda de premsa al Palau de Congressos de Lleida els organitzadors del certamen, l’esdeveniment aquest any comptarà amb la presència d’empreses del sector agrícola de Bielorússia, Índia, Kazakhstan, Kenya, Marroc, Panamà, Sèrbia, Sud-àfrica, Uzbekistan i Xile. 

Es tracta de distribuïdors i importadors d’aquests 10 països que mantindran durant la fira reunions amb diferents empreses de Lleida amb l’objectiu de tancar operacions i obrir nous mercats.

La Fira assolirà en aquesta edició el 100% d’ocupació amb un total de 360 expositors repartits en una superfície de 54.000 metres quadrats. En el marc del certamen s’han organitzat una seixantena de jornades, activitats i congressos per debatre sobre diferents temes relacionats amb l’agricultura i la fruticultura.

Entre els principals sectors que estaran representats al certamen hi ha el d’agricultura de precisió, maquinària agrícola, equipaments i serveis per a l’agricultura i la ramaderia, productes i aliments de proximitat, embalatge, viveristes, defensa vegetal, maquinària industrial, protecció antipedra, sistemes auxiliars, reg, drons i automoció, entre altres.

La roda de premsa de presentació de la nova edició de la Fira va anar ahir a càrrec de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Jaume Saltó.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va destacar el fort arrelament de la Fira Sant Miquel de Lleida tot recordant que aquest any ja serà la 65 edició i ressaltà també el component de la seva internacionalització indicant en aquest sentit que enguany una delegació al més alt nivell de Bielorússia visitarà Lleida.

Per la seva part el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, afirmà que la Fira Sant Miquel “és la Fira en majúscules i és un referent en el sector agrícola, convertint-se en un important aparador del territori on es veu la capacitat productiva que tenim”.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, destacà el caràcter internacional de la Fira i el seu component de transferència tecnològica “ja que entrem de ple en l’agricultura de precisió”·.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Jaume Saltó, va manifestar que “no hem de tenir por a la internacionalització” i va llançar el missatge de la necessitat de fer una “gran aposta per les noves tecnologies”.

Inauguració

 La inauguració oficial de la Fira es farà el dijous dia 26 de setembre a les 11.15 hores i l’acte estarà presidit per la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà. La cloenda es farà el diumenge dia 29 de setembre al Saló de Congressos de Fira de Lleida sota la presidència de la directora general d’Agricultura de la Conselleria d’Agricultura, Elisenda Guillaumes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats