Lleida
1/17° C (sol)
97% 26 km/hLa fiscalia de l'Audiència Nacional ordena iniciar la investigació per determinar si l’Open Arms ha comès delictesActua a petició de Vox, que ha denunciat l'ONG per suposat incompliment de la llei marítima i per col·laborar amb el tràfic de persones


La fiscalia de l'Audiència Nacional ha incoat diligències d'investigació per determinar si l'Open Arms ha comès algun delicte. Ho fa després que el partit d'ultradreta Vox hagi presentat una denúncia per considerar que l'ONG ha vulnerat les llei marítimes i ha comès un delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones.

De moment, però, no vol dir que s'hagi formalitzat la investigació sinó que s'inicien els tràmits per determinar si ha existit responsabilitat penal i sobre quines persones hauria de pesar. Paral·lelament, fonts de la fiscalia informen també que s'ha fet el mateix amb la denúncia que va presentar la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, sobre les agències de ventres de lloguer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats