Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


La Fiscalia recorre la sentència dels joves d'Altsasu per demanar que siguin condemnats per terrorismeSosté que va ser una "actuació planificada amb finalitats terroristes"


La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat un recurs davant la sala d'apel·lacions del mateix tribunal per demanar que els joves d'Altsasu siguin condemnats per terrorisme. L'Audiència Nacional els va condemnar a penes d'entre 2 i 13 anys de presó per l'agressió a dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles el 15 d'octubre del 2016 en una discussió a la sortida d'un bar de la localitat. El tribunal, però, va rebutjar el delicte de terrorisme.

El ministeri públic sosté que no va ser una baralla de bar "ni una trifulga" i defensa que va ser una "agressió planificada i organitzada contra membres de la Guàrdia Civil i les seves parelles amb una finalitat terrorista". També defensa que l'actuació dels acusats estava "impregnada per una motivació ideològica derivada de la dinàmica de l'esquerra abertzale i impulsada per moviments del front de masses d'ETA". Abans del judici, la Fiscalia sol·licitava penes d'entre 12 anys i 6 mesos i 62 anys i 6 mesos.

El passat 1 de juny, l'Audiència Nacional va condemnar els acusats d'Altsasu a penes d'entre 2 i 13 anys de presó per l'agressió a dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles el 15 d'octubre del 2016 en una discussió a la sortida d'un bar de la localitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats