Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hLa Fiscalia requereix a Endesa que aïlli les torres elèctriques de l’aeroport Lleida-AlguaireLes instal·lacions d’aquesta línia han causat en més d’una ocasió l’electrocució de diverses aus


La Fiscalia Provincial de Lleida va firmar aquest dilluns el requeriment a través del qual insta a Endesa a posar aïllament a les torres elèctriques properes a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

La signatura en qüestió determina que l’elèctrica ha de corregir els suports de les torres que estiguin en la seva propietat, situades a la línia propera a l’aeroport de Lleida-Alguaire i que el passat 13 d’agost van causar la mort d’una trentena de cigonyes i d’un milà negre.

Així, Endesa tindrà un termini “raonable” per corregir els suports d’aquestes torres, segons  van informar fonts de la Fiscalia, que van explicar que una vegada venci el temps que s’ha donat a l’empresa els Agents Rurals confirmaran si, efectivament, s’han fet les correccions corresponents per evitar més electrocucions. 

Els Agents Rurals van informar el 13 d’agost de la trobada d’una trentena d’aus que havien mort electrocutades a causa d’una torre elèctrica propietat d’Endesa, i van avisar que posarien els fets en coneixement de la fiscalia si no s’arreglaven els suports.

En aquest tipus de casos, la implicació de la fiscalia arriba quan els Agents Rurals han fet un primer requeriment a l’empresa per tal que corregeixi els aïllaments i aquesta no ho ha realitzat. Llavors, el segon requeriment procedeix de la justícia.

Segons van explicar fonts de la Fiscalia, al juliol hi havia una acumulació de casos de la mateixa índole, però fins ara no han pogut signar el requeriment degut al període inactiu d’agost. Aquesta no era la primera vegada, segons van informar els agents, que la mateixa línia havia tingut aquests tipus d’episodis, per la qual cosa van posar els fets en coneixement de la justícia. 

Les electrocucions de les aus es produeixen quan els suports no estan aïllats, ja que les morts es produeixen quan la llargada de les ales de les aus és superior a la distància entre els cables.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats