Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Galeria Terraferma tanca les seves portes després de 43 anysEl descens de vendes d’obres, per la crisi, ha obligat a prendre la decisió


La històrica Galeria d’Art Terraferma, fundada l’any 1976 i ubicada al carrer Bisbe Ruano, 15, tancarà les seves portes el pròxim 24 d’octubre afectada de ple per una “crisi que ha fet ressentir la venda d’obres”.

“Quan un negoci no funciona, has de prendre decisions. Sap greu però la crisi ha generat molta inseguretat social i això ha provocat un descens en la compra d’obres”. Amb aquestes paraules, explica a LA MAÑANA Teresa Escolà, directora de la Galeria d’Art Terraferma, el motiu que els ha obligat, després de 43 anys, a prendre la decisió de cessar la seva activitat. A més de la liquidació de la tenda de Lleida, el grup d’Art Escolà ha anunciat que tancarà la ubicada a Tarragona.

En una carta als seus clients –només a Lleida en són 800–,  expliquen que “és una decisió molt dolorosa que hem intentat evitar per tots els mitjans” i que l’allargament de la crisi “fa impossible el desig de continuar”. Escolà argumenta que la liquidació de la galeria suposarà una “gran pèrdua” per a la ciutat, ja que “hem fet una gran tasca cultural, portant a la ciutat artistes de nivell i fent més de 70 exposicions a l’any”. En el mateix comunicat, el Grup d’Art Escolà  anuncia que continuarà la seva activitat fins al 24 d’octubre, moment en què tancaran les seves portes definitivament i agraeixen a tots els membres que durant els 43 anys “han format part de l’equip i han dipositat la seva confiança amb nosaltres, amb el convenciment que sense vosaltres no haguéssim pogut fer aquest llarg camí”.

A qui també afectarà de ple el tancament de la galeria serà als artistes. “Els dol en l’anima”, diu resignada Escolà. “Viuen d’elles i és on la seva obra llueix més i agafa més prestigi”, afegeix. 

El cert és que d’ençà que Francesc Escolà, pare de la Teresa, el fundés, juntament amb la seva dona Maria Gaia, el Grup d’Art Escolà ha donat cabuda a més de 2.800 artistes d’arreu de l’Estat i ha exposat obres de diferents estils amb especial atenció a la pintura i l’escultura. Fa 3 anys, la la galeria va commemorar el seu 40è aniversari amb una exposició que va reunir obres de primeres espases en el terreny de l’art. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats