Lleida
5/18° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Guàrdia Urbana de Barcelona alliberarà els agents de tasques administratives i crea una unitat per assessorar en perspectiva de gènereS'elimina el requisit d'alçada mínima i s'incorpora una prova d'anglès voluntària en la nova convocatòria del cos


La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) alliberarà els agents de tasques administratives perquè només es dediquin a les policials. Aquesta actuació, una de les novetats del nou model del cos presentades aquest dissabte, equivaldria a incrementar la plantilla amb 100 policies. També es creen cinc unitats, entre les quals una d'assessoria en perspectiva de gènere, ja que introduir aquesta mirada és un dels principals reptes de la Guàrdia Urbana. Les dones només representen el 12,5% del cos i l'Ajuntament de Barcelona engega una campanya per promoure-hi l'accés. La nova convocatòria, de 282 places i que es publicarà aquest dimecres, elimina el requisit d'alçada mínima i inclourà una prova d'anglès de caràcter voluntari.

La Guàrdia Urbana vol alliberar els seus agents d'aquelles tasques que no requereixin formació policial. "La policia ha de fer de policia", ha resumit el tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, en la presentació aquest dissabte del nou model de servei i de gestió del cos. "Assumir feines administratives és un vici que les organitzacions policials sovint pateixen. La necessitat de fer funcionar la maquinària administrativa resta de la presència del carrer els cossos policials", ha constatat.

La idea és que personal administratiu i tècnic no uniformat assumeixi aquestes tasques que ara fan els agents en algunes ocasions. Aquest ajustament es vol fer "a curt termini, però amb tota la seguretat perquè les tasques administratives tampoc es poden descuidar", ha indicat Batlle, que ha apuntat que el personal administratiu admet interinatge, a diferència del cos uniformat. Per portar a terme aquesta mesura, es crearà una nova direcció administrativa, que s'encarregarà de les tasques de gestió tècnica del cos, amb un equip distribuït per les deu unitats territorials.

L'objectiu del nou model de la Guàrdia Urbana, han explicat els responsables municipals, és modernitzar l'estructura del cos per donar un millor servei als ciutadans i abordar els nous reptes. "Proximitat en una ciutat global", ha condensat el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que ha afirmat que estan fent un "esforç històric" per "donar resposta a la inquietud de la ciutadania i a unes dades que en algun moment dels darrers mesos ens van preocupar a tots".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats