Lleida
2/13° C (boira i sol)
97% 26 km/hLa JEC no prohibeix els actes del Tsunami però recorda al Govern que ha de garantir la "neutralitat de l'espai públic"El PP havia demanat impedir les activitats programades per ser "actes electorals de propaganda a favor de l'independentisme"


La Junta Electoral Central (JEC) no prohibeix els actes del Tsunami Democràtic programats per aquest dissabte –jornada de reflexió- arreu de Catalunya però recorda a la Generalitat que ha de garantir "l'absoluta neutralitat dels espais públics". La JEC desestima així el recurs del PP, que havia demanat impedir les més de 300 activitats programades pel Tsunami per ser "actes electorals de propaganda a favor de l'independentisme".

"La Junta Electoral Central no té competència per prohibir de forma anticipada i amb caràcter general la realització de qualsevol acte o manifestació durant les jornades de reflexió i votació, com se sol·licita a l'escrit", ha assenyalat la JEC en la seva resolució. "Però sí li correspon recordar a la Generalitat de Catalunya que ha d'adoptar les mesures necessàries per garantir l'absoluta neutralitat dels espais públics durant aquestes jornades de reflexió i votació", ha puntualitzat l'òrgan superior de l'administració electoral.

En la seva resolució, la JEC alerta al Govern "de les concentracions o manifestacions que continguin lemes, símbols, proclames, declaracions o actuacions en defensa d'idees o propostes exclusivament defensades i representades per algunes candidatures". Segons la JEC, això vulneraria de forma clara l'article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que prohibeix la celebració d'actes que influeixin en el sentit del vot un cop finalitzada la campanya electoral.

"Les Juntes Electorals Provincials hauran de vetllar pel compliment estricte d'aquestes garanties", ha traslladat la responsabilitat la Junta Electoral. Precisament, la Junta Electoral Provincial de Barcelona havia elevat a la Central el recurs del PP perquè decidís sobre aquests actes de Tsunami Democràtic. L'òrgan secundari de l'administració electoral reclamava que "s'unifiqués el criteri" per evitar resolucions distintes o contradictòries.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats