Lleida
1/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLa joieria Calzada de l’Eix tanca per jubilació després de més de cent anysEls propietaris destaquen la bona relació amb els seus clients més fidels


Després de més de cent anys d'activitat, la joieria Calzada tanca les seves portes de forma definitiva per jubilació.

Des de la joieria del Carrer Major afirmen que el seu negoci ha fet un “llarg recorregut” que “ha viscut en família”, i destaquen la bona relació amb els clients fidels els quals “s'han acabat convertint en amics”. 

El comerç va obrir a principis del segle passat, en una època on prevalien els negocis familiars. Ara, les grans franquícies han substituït les petites botigues, igual que les cadenes i Internet, creant grans canvis en les relacions entre els clients i els comerciants. 

Esteve Calzada, propietari de la joieria, explica que el negoci ha seguit el ritme de l'economia del país i que, com la resta de comerços, ha passat bons i mals moments. El millor, els anys 80, i el pitjor, la crisi.

Calzada considera que Internet ha estat un gran factor de canvi en el comerç i que ha afectat molt als negocis familiars. “Molta gent venia per a que arregléssim la corretja de rellotges que sabíem que havien comprat per Internet”, conta. 

“Hem servit amb honestedat i ens hem equivocat, com molts, perquè no som perfectes. Però la prova d'això és que molts clients que no imaginàvem vénen a dir-nos adéu i que ho senten”, explica.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats