Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hLa lleidatana María del Sur debuta amb el disc 'Renacer'La cantant i compositora està enllestint la gravació de l'EP, amb base rap, trap i reggaetón


La lleidatana de 33 anys María Alcoso, coneguda en el món artístic com María del Sur, arrencarà la seva carrera professional amb aquest treball discogràfic que inclourà sis cançons i que es publicarà durant aquest 2020.

María explica a LA MAÑANA que des de petita ja li seduïa el món musical. “Sempre he cantat i rapejat a casa i amb els amics”, diu i parla de referents com Jay-Z, Snoop Dog, Scarface o Nach. Ara, decidida ja a provar sort la indústria de la música, ha gravat les seves primeres cançons –de les quals una, 'Mi corazón', també té un videoclip– a la productora lleidatana BBHits.

Les seves cançons es mouen majoritàriament entre el rap i el trap, encara que també té algunes de reggaetón. María pensa que “el reggaetón és més comercial i més accessible a l'hora d'actuar en una discoteca o de sonar a les ràdios, mentre que el rap i el trap necessiten llocs més especialitzats i no és tan fàcil arribar”.

D'altra banda, el missatge que vol llançar María amb les lletres, totes escrites per ella, és clar. “M'agrada parlar dels meus sentiments, de vivències que he tingut, compartir experiències i arribar a gent que ha passat el mateix que jo, que se sentin identificats en escoltar-me”, comenta.

María del Sur, que va escollir aquest nom degut als anys que va passar vivint a Andalusia, també parla de les dificultats d'entrar en el món discogràfic. “Hi ha molt poques ajudes, el talent existeix, però la cultura està infravolarada”, diu, a l'espera del llançament del seu disc i l'inici dels concerts.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats