Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Lliga belga acaba i l'ACB se suspèn indefinidamentPrimeres cancel·lacions davant la crisi actual


La lliga belga de futbol es donarà per acabada en els pròxims dies, mentre que a Espanya l'ACB va anunciar ahir la suspensió indefinida de la competició.

El consell d'administració de la Pro League, la lliga de futbol belga, va recomanar aquest dijous suspendre immediatament la competició i declarar campió a Brujas, primer classificat quan es va interrompre el campionat a mitjan març.

La decisió per a acabar anticipadament les competicions professionals, actualment suspeses a causa de la propagació de la pandèmia de coronavirus, han de ser encara validades per l'Assemblea General de la Pro League, segons va avançar el diari Het Laatste Nieuws. Si aquesta assemblea aprova la decisió, a més de declarar campions als actuals líders en les classificacions en primera i segona, cap club descendiria de categoria.

El Brujas, líder amb 70 punts en 29 partits, tindria accés directe a la Lliga de Campions i el Gant, segon classificat amb 55 punts, disputaria la fase prèvia per a la màxima competició continental de clubs.

Per part seva, el Charleroi, l'Anvers i el Standard de Lieja disputarien llavors els tornejos preliminars de la Lliga Europa.

El consell d'administració de la Pro League, no obstant això, sí que creu possible i malgrat la incertesa, mantenir la final de la Copa de Bèlgica entre el Brujas i l'Anvers el 30 de juny.

Mentrestant, l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va fer públic un comunicat en el qual va informar que, després de reunir-se amb les 18 entitats que la conformen, deixa sense efecte el 24 d'abril com a data per al retorn de la competició de la Lliga Endesa, suspesa per la pandèmia de coronavirus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats