Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


LA MAÑANA renova la direcció i reforça el seu perfil digitalFrancesc Guillaumet, nomenat nou director i Xavier Manau, subdirector


La direcció del diari LA MAÑANA es renova a partir d’avui amb el nomenament del periodista  Francesc Guillaumet com a director i de Xavier Manau com a subdirector. L’empresa editora del diari degà de les comarques de Lleida, Holder Solutions SL, opta així per “assegurar la línia de continuïtat en l’estil i els continguts del diari al temps que reforçar l’aposta del perfil digital”, en paraules de Jordi Solana, president-editor de LA MAÑANA. 

Aquests canvis són deguts al fet que qui ha estat director des del maig de l’any passat, Ignasi Calvo, emprendrà properament un nou rumb professional després de cinc anys al diari, en el que també havia exercit de director-gerent de l’empresa. En aquesta darrera etapa, Francesc Guillaumet ha estat el subdirector després d’anys ocupant el càrrec de redactor en cap. “El coneixement profund que té Guillaumet de les dinàmiques de LA MAÑANA –afegeix Solana– i la qualitat del seu treball demostrat aquests anys garanteixen la naturalitat del relleu”.

Pel que respecta al nou subdirector, Xavier Manau, ha estat el responsable de la creació dels perfils digitals i les xarxes socials de LA MAÑANA des que l’any 2014 Holder Solutions SL es va fer càrrec de l’edició del diari. “Ubicar al capdavant de l’equip directiu d’un diari en paper a l’impulsor del seu projecte digital és un missatge clar de la nostra aposta pels nous formats”, assegura Jordi Solana, que recorda que en aquests moments s’està impulsant el canal Youtube de la capçalera amb continguts audiovisuals que no tenen entrada natural en l’edició en paper.

Igualment, l’empresa editora ha renovat la confiança en la resta de l’equip directiu del diari, que completen els redactors en cap Andrés Rodríguez, Sergi Martí, Laia Riverola, Diego Aránega i Albert Escuer, així com Tony Alcántara com a cap de Fotografia, Jaume Lafuerza com a responsable d’Opinió, Xavier Ortiz com a cap d’Edició i Xus Manzano al capdavant dels serveis administratius de l’empresa.

Francesc Guillaumet, director amb prop de 2 dècades al diari

Llicenciat en Filologia Catalana i amb un postgrau en Tècniques i Mitjans de Comunicació de la UdL, ha desenvolupat la seva carrera al llarg de prop de dues dècades en aquest diari, on va començar com a redactor de Cultura i ha estat Redactor en Cap els darrers 10 anys i subdirector des del maig de 2018. Premi Pica d’Estats, col·labora amb El Periòdic d’Andorra i en tertúlies radiofòniques.

Xavier Manau, subdirector i cap de ‘La Manyana 2.0’

Llicenciat en Filologia Hispànica, va iniciar la seva carrera periodística el 1990 al Diari de Lleida. Ha estat cap d’Esports a l’edició de Lleida del Nou Diari, periodista d’Esports i cap del dominical a LA MAÑANA abans de ser Redactor en Cap (2003-2010) i Cap d’Àrea (2010-2012) d’aquest diari. A partir de 2012 s’especialitza en xarxes socials i entorns digitals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats